In samenwerking met:
Hamburger Met Champignonsaus En Bimi 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Hamburger met champignonsaus en bimi

Je bent vast wel bekend met varkenshaas met champignonsaus, maar wist je dat je champignonsaus ook heel goed kan combineren met hamburgers? In dit recept gebruiken we hamburgers met smoked paprika en serveren we het met aardappelpuree, bimi en champignonsaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept hamburger met champignonsaus en bimi

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de ui fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Snijd 1 cm van de onderkant van de bimi.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook de bimi in 5 min. gaar. Giet af.
3
Verhit de gestoomde aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit ondertussen een pan met de olijfolie en bak de hamburgers smoked paprika in 8 min. gaar. Voeg halverwege de baktijd de ui en champignons toe. Haal de hamburgers uit de pan en bak de champignons en ui nog 3 min.
5
Voeg de rundvlees jus toe en bereid de jus met de ongezouten roomboter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Serveer de hamburgers met de aardappelpuree, bimi en champignonsaus.

Tip: kan je geen bimi vinden? Vervang het door een stronk broccoli.

Comfort food voor ieder moment: hamburgers

Hamburgers zijn een iconisch gerecht dat geliefd is over de hele wereld vanwege hun eenvoud, veelzijdigheid en heerlijke smaak. Een klassieke hamburger bestaat uit een gepaneerde en gegrilde burger, meestal gemaakt van rundvlees, hoewel er ook varianten zijn met kip, kalkoen, varkensvlees, lamsvlees of zelfs vegetarische opties zoals bonen of groenten.

Naast de klassieke hamburger zijn er talloze variaties en creatieve twists op dit heerlijke gerecht. Bijvoorbeeld de cheeseburger waarbij een plakje gesmolten kaas wordt toegevoegd bovenop de hamburger tijdens het grillen, wat zorgt voor een heerlijke en romige smaak. Een andere populaire variant is de bacon burger, waarbij plakjes knapperig spek worden toegevoegd bovenop de kaas, wat extra hartigheid en textuur toevoegt aan de burger. Ook lekker: een kroketburger! Heerlijk om zelf te maken. Kost je wel wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Voor degenen die op zoek zijn naar een voedzamere optie, zijn er ook vegetarische en veganistische hamburgers beschikbaar, gemaakt van ingrediënten zoals bonen, linzen, champignons, tofu, groenten of quinoa. Deze vleesvrije burgers bieden een smakelijk en voedzaam alternatief voor traditionele hamburgers, ideaal voor wanneer je liever een iets gezondere hamburger eet. Zo is deze oesterzwamburger met Parmezaanse kaas en zelfgemaakte dragon mayonaise een aanrader!

Hamburgers zijn niet alleen geliefd vanwege hun heerlijke smaak, maar ook vanwege hun veelzijdigheid en gemakkelijke bereiding. Of je het nu thuis op de barbecue of in een pan bereid, hamburgers zijn een favoriete keuze voor een snelle en makkelijke maaltijd.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via