Cheeseburger Met Uienringen En Burgersaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Cheeseburger met uienringen en burgersaus

Cheeseburgers en uienringen: dat is toch écht comfort food! Deze heerlijke burgers zijn ook ideaal om te bereiden op de barbecue voor een rokerige smaak. De uienringen en burgersaus maak je helemaal zelf, extra lekker dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cheeseburger met uienringen en burgersaus

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de uien in dikke ringen. Meng in een kom de bloem met paprikapoeder en het zout. Giet de helft van het bloemmengsel in een andere kom en voeg de karnemelk en het ei toe. Roer goed door elkaar. Meng in een derde kom de panko met de olie. Haal de uienringen eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste door de panko. Leg de uienringen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in het midden van de oven. Keer de uienringen na 5 min. om en bak ze nog eens 5 min.
2
Maak ondertussen de burgersaus. Snijd de sjalot en 2 plakjes augurk fijn. Meng deze met de mayonaise, ketchup, het augurkensap, zout en de cayennepeper. Roer goed door tot een saus.
3
Snijd de tomaat in plakken. Was de blaadjes krulsla met koud water.
4
Smelt een klontje boter in een koekenpan. Bak hierin de hamburgers aan beide zijden bruin in ongeveer 8 min. Leg vervolgens op elke burger de plakken cheddarkaas en bak deze nog 1 min. mee.
5
Snijd de broodjes doormidden en bestrijk aan beide kanten met burgersaus. Leg onderop een laagje krulsla, gevolgd door de burgers met cheddar. Leg op de burger wat plakjes tomaat en augurk en daarop de bovenkant van het broodje.
6
Serveer de cheeseburger met de knapperige uienringen en eventueel extra burgersaus.

Fan van burgers? Probeer dan ook eens onze visburger!

Welke saus is lekker op een cheeseburger?

Er zijn verschillende sauzen die lekker zijn op een cheeseburger, waaronder ketchup, mayonaise, mosterd, barbecuesaus, en speciale burger sauzen.

Welke kaas hoort er op een cheeseburger?

Traditioneel wordt cheddar kaas gebruikt op een cheeseburger, maar er zijn vele andere kaassoorten die ook lekker zijn, zoals Amerikaanse kaas, Zwitserse kaas, pepper jack kaas, blauwe kaas, en nog veel meer. Het hangt af van persoonlijke voorkeur en smaak.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via