In samenwerking met:
J:\CONTENT\Eatertainment\Recepten\02. SINGLE BRAND\Allerhande\Ultieme cheeseburger van de BBQ
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ultieme cheeseburger van de BBQ

De ultieme cheeseburger maak je natuurlijk op de barbecue! Probeer dit recept wanneer het weer het toelaat om te gaan barbecueën. Zeker weten dat deze goedgevulde burger in de smaak gaat vallen.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept ultieme cheeseburger van de bbq

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Steek de barbecue aan. Gril de burgers in ca. 15 min. gaar. Keer regelmatig. Besprenkel de burgers met de tabasco. Beleg met de cheddar en laat smelten.
2
Snijd ondertussen de ui en tomaat in dikke plakken. Haal per broodje 1 blaadje van de kropsla los, was en droog ze. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd in plakjes.
3
Gril de ui 6 min. in de grillschaal. Keer halverwege. Halveer de broodjes en gril ca. 2 min. op de snijkant. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei voor op ieder broodje. Snijd ondertussen de augurk in schijven.
4
Beleg de onderste helften van de broodjes achtereenvolgens met sla, ui, tomaat, ¼ augurkenschijven, een burger, wat avocado en een gebakken ei. Verdeel de ketchup erover, dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer.

Tip: liever een vegetarische burger? Vervang de beefburger dan voor jouw favoriete vegetarische burger.

Welk vlees voor de burger?

Burgers zijn een geliefde vorm van fastfood en worden wereldwijd genoten. Ze bestaan traditioneel uit een vleesburger geserveerd tussen twee broodjes, maar er zijn eindeloze variaties mogelijk als het gaat om de vleessoorten die in burgers worden gebruikt. De keuze van vleessoorten varieert van rundvlees tot gevogelte, varkensvlees, lamsvlees, vis en zelfs vegetarische opties.

Rundvlees is waarschijnlijk de meest populaire keuze als het gaat om hamburgers. Het heeft een sappige smaak en een stevige textuur die perfect samengaat met de andere ingrediënten. Rundvleesburgers kunnen gemaakt worden van verschillende delen van het rund, zoals mager gehakt, rundergehakt of zelfs premium cuts zoals entrecote of ribeye.

Gevogelte, zoals kip of kalkoen, biedt een lichtere en gezondere optie voor burgers. Kipburgers zijn vaak magerder en hebben een subtiele smaak die goed samengaat met verschillende kruiden en specerijen. Kalkoenburgers zijn een gezonde keuze met een milde smaak en een laag vetgehalte. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een lichtere burgerervaring.

Voor degenen die de voorkeur geven aan vis of een vegetarische levensstijl volgen, zijn er ook burgeropties beschikbaar. Visburgers kunnen worden gemaakt van verschillende soorten vis, zoals zalm, tonijn of kabeljauw. Ze bieden een frisse en lichte smaak. Vegetarische burgers worden vaak gemaakt van plantaardige eiwitten zoals bonen, linzen, bieten, tofu of een kant-en-klare vegan burger. Deze burgers zijn een heerlijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vleesvrije optie zonder concessies te doen aan smaak en textuur.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via