Ingelegde Zalm Met Flatbread Kruidenkaas En Frisse Salade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Ingelegde zalm met flatbread, kruidenkaas en frisse salade

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten ingelegde zalm
Ingrediënten flatbread
Ingrediënten kruidenkaas en frisse salade
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
24u 0min
Totale tijd
24u 30min
1
Begin een dag van tevoren met de zalm, deze moet minimaal 24 uur in de koelkast staan. Snijd de rode bieten in kleine blokjes en meng deze met het vocht van de bieten, rasp van limoen, dille, peperkorrels en zeezout.
2
Snijd, indien gewenst, de huid van de zalm af. Doe de helft van het bietenmengsel in een ovenschaal. Leg hier de zalm op, bedek met de rest van het bietenmengsel en dek af met aluminiumfolie. Zet minimaal 24 uur in de koelkast.
3
Meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en een snuf zout tot een zacht deeg. Verdeel de deegbal in vieren en rol uit tot een dun, ovaalvormig flatbread. Besmeer de flatbreads met olijfolie en bak in een hete grillpan in 3 min. per kant gaar.
4
Hak de dille en bieslook fijn. Meng met de roomkaas en een scheutje olijfolie.
5
Snijd de snoepkomkommers in plakjes. Meng met de veldsla en het citroensap en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
6
Haal de zalm uit de koelkast en spoel kort onder de kraan af. Dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Snijd de zalm in dunne plakken en serveer met het flatbread, de kruidenkaas en de salade. Tip: Heb je weinig tijd? Haal dan kant-en-klare flatbread en kruidenkaas in de winkel.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Zonder toegevoegde suikers
Eiwitrijk
Soort
Vis
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via