Dahl met zalm, raita en rijst
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Dahl met zalm, raita en rijst

Dahl is een klassiek gerecht uit de Indiase keuken met rode linzen. Lekker, gezond en ook nog eens voedzaam! Wij serveren de dahl met zalm, raita en rijst. Raita is een frisse saus van Griekse yoghurt en verse munt en past perfect bij dahl of een ander currygerecht. 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept dahl met zalm, raita en rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Snipper de ui en knoflook, rasp de gember en wortel fijn en snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, wortel en gember op laag vuur samen met de kurkuma, gemalen kardemom, en chilivlokken. Voeg daarna de courgette toe en bak deze ongeveer 5 min. mee.
2
Voeg vervolgens de garam masala, kokosmelk en de rode linzen toe. Rasp het groen van de limoenschil en voeg toe aan het geheel. Breng op smaak met peper en zout. Kook het geheel ca. 20 tot 30 min. op laag vuur.
3
Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bereid de raita door de munt fijn te mengen en te mengen met Griekse yoghurt, komijn, sap van een halve limoen en honing.
4
Bak op het laatst de zalm in een pan met de overige olie op middelhoog vuur. Bak eerst 4 tot 5 min. op de huid, draai de vis vervolgens om en bak nog eens 2 min. Hak de spinazie grof en roer deze door de dahl en laat slinken.
5
Hak de pinda’s grof en zet apart. Serveer de dahl met rijst, verdeel de zalm in stukjes over het gerecht en garneer met verse koriander, gehakte pinda’s en een partje limoen.
MAISON DE LA VILLETTE VIOGNIER 2020
Wijntip van Yves

Maison de Villette Viognier 2020

Bij dit gerecht kies ik voor een heerlijke Viognier die perfect samengaat met de kruidige dahl en het vettige van de zalm. Deze Viognier is vol en aromatisch, maar dankzij de frisse wind in de wijngaard heeft deze wijnvoldoende frisheid om dit gerecht niet te overheersen. Bestel je wijn bij Vanouds de Zwaan met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Vis
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indiaas
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via