Print opties

Sluiten

Ingelegde zalm met flatbread, kruidenkaas en frisse salade

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
24u 0min
Totale tijd
24u 30min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten ingelegde zalm
Ingrediënten flatbread
Ingrediënten kruidenkaas en frisse salade
1
Begin een dag van tevoren met de zalm, deze moet minimaal 24 uur in de koelkast staan. Snijd de rode bieten in kleine blokjes en meng deze met het vocht van de bieten, rasp van limoen, dille, peperkorrels en zeezout.
2
Snijd, indien gewenst, de huid van de zalm af. Doe de helft van het bietenmengsel in een ovenschaal. Leg hier de zalm op, bedek met de rest van het bietenmengsel en dek af met aluminiumfolie. Zet minimaal 24 uur in de koelkast.
3
Meng het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en een snuf zout tot een zacht deeg. Verdeel de deegbal in vieren en rol uit tot een dun, ovaalvormig flatbread. Besmeer de flatbreads met olijfolie en bak in een hete grillpan in 3 min. per kant gaar.
4
Hak de dille en bieslook fijn. Meng met de roomkaas en een scheutje olijfolie.
5
Snijd de snoepkomkommers in plakjes. Meng met de veldsla en het citroensap en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
6
Haal de zalm uit de koelkast en spoel kort onder de kraan af. Dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Snijd de zalm in dunne plakken en serveer met het flatbread, de kruidenkaas en de salade. Tip: Heb je weinig tijd? Haal dan kant-en-klare flatbread en kruidenkaas in de winkel.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.