Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Japanse noedels met zalm

Wie zijn blik richt op Japan, weet dat ‘ie erg lekker eten mag verwachten. Deze Japanse noedels met zalm zijn daar geen uitzondering op. Romig, hartig, een beetje pittig en vooral: comfort food tot en met.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept japanse noedels met zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor tot 220°C. Leg de stukken zalmfilet in een ovenschaal en besprenkel met de sesamolie en het zout. Bak 15 min. in de oven gaar.
2
Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes en de bosui in sliertjes.
3
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar 3 el (per 2 personen) van het kookvocht en doe dit in een mengkom. Voeg de Japanse mayonaise, rijstazijn, honing, sojasaus en gochujang toe en roer met een garde tot een gladde saus. Schep de noedels erdoor en verdeel over borden.
4
Haal de zalm uit de oven en prak met een vork in stukjes. Verdeel de zalm, komkommer en bosui over de noedels en garneer met de sesamzaadjes.

Ga mee op culinaire reis door de Japanse keuken

Kook jij vaak gerechten uit de Japanse keuken? Deze keuken staat bekend om verrassende, vernieuwende en vooral verse gerechten. Sushi en ramen zijn wereldwijd bekend en kan je tegenwoordig overal eten, maar er zijn zoveel meer lekkere recepten die je in andere landen niet snel tegenkomt. Genoeg redenen om ze dus eens zelf te maken! De populairste gerechten zetten we graag voor je op een rijtje:

  1. Okonomiyaki: okonomi wat? Okonomiyaki! Oftewel gebakken zoals je wilt, want dat betekent het letterlijk! Deze hartige pannenkoek maak je met een vulling naar keuze. De basis bestaat uit bloem, ei en kool en dit vul je aan met bijvoorbeeld varkensvlees, kaas of zeevruchten.
  2. Soba en udon noedels: wanneer je door de straten van Japan struint, kan je op elke hoek wel noedels scoren. Er zijn twee bekende varianten: soba en udon. Udon noedels zijn heerlijke dikke noedels met een zachte en chewy structuur, terwijl soba noedels vrij dun zijn en gemaakt worden met boekweitmeel.
  3. Onigiri: oftewel een rijstbal gewikkeld in nori vellen. Er zijn tal van varianten te vinden in Japan. Zo vind je het vaak terug met verse zalm of tonijn, maar je kan het ook kopen zonder een vulling. Het wordt vaak gegeten als tussendoortje of toegevoegd als snack aan de lunchtrommel.
  4. Gyoza: deze lekkere pakketjes moet je zeker eens thuis maken! Gyoza zijn er in alle soorten en maten, maar in Japan zijn de gebakken gyoza (yaki-gyoza) het populairst. Meestal worden ze gevuld met varkensgehakt en ingrediënten als gember, bosui, Chinese kool, sojasaus en sesamolie, maar je kan ze ook vegetarisch scoren of met bijvoorbeeld kip.
  5. Tempura: in Japan zijn ze er dol op: vis, vlees of groenten frituren in een krokant en luchtig beslag. Het beslag maak je gemakkelijk met bloem, water en eigeel en vervolgens bestrijk je je gekozen ingrediënten met dit beslag. De ingrediënten verschillen ontzettend. Je kan kiezen voor tempura garnalen, maar je kan ook groenten als zoete aardappel of bloemkool

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Ei
  • Vis
  • Sesamzaad
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via