Witte asperges, wij zijn er dol op! Je kunt het in allerlei soorten gerechten verwerken, maar op de klassieke manier is ook nét zo lekker. In dit recept van DekaMarkt serveren we de asperges met een zelfgemaakte salie-citroenboter, roseval aardappelen en beenham. Perfect voor op een zonnige lentedag!
Tip: maak van het vocht en de schillen van de asperges een aspergesoep door extra boter en maïzena toe te voegen.
De lentemaanden zijn een heerlijke tijd voor liefhebbers van verse seizoensgroenten. Een van de meest geliefde groenten van het seizoen is ongetwijfeld de asperge. De witte asperges zijn meestal medio april tot eind juni beschikbaar, afhankelijk van het weer. De groene varianten van deze groente zijn verkrijgbaar vanaf begin februari tot eind juni. Witte asperges worden vaak gezien als een delicatesse en hebben een milde, romige smaak. Groene asperges hebben een meer uitgesproken smaak en een stevigere textuur, waardoor ze perfect zijn om te grillen of roosteren. Je kunt gemakkelijk witte en groene asperges combineren, zoals in dit recept: gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim. De asperges en de romige burrata vullen elkaar perfect aan.
Een andere populaire seizoensgroente is rabarber. Deze groente heeft een friszure smaak en wordt vaak gebruikt voor het maken van desserts zoals taarten en compotes. Denk aan deze verrukkelijke upside-down rabarbercake of deze frisse rabarber en sinaasappel kruimelmuffins. Maar rabarber kan ook worden gebruikt in hartige gerechten, bijvoorbeeld als smaakmaker bij vleesgerechten.
Naast asperges en rabarber zijn er nog veel meer seizoensgroenten verkrijgbaar in de lente. Zo zijn er bijvoorbeeld verse tuinbonen, artisjokken, spinazie en raapstelen. Deze groenten zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam en een goede bron van vitaminen en mineralen. Dus geniet van al het lekkers dat de lente te bieden heeft en experimenteer met deze heerlijke seizoensgroenten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment