Schil de asperges, snijd 1 cm van de onderkant. Halveer de cherrytomaten.
2
Breng een pan met water, snufje zout en de melk aan de kook. Kook de asperges 7 min. en haal uit de pan. Bewaar het kookvocht.
3
Snijd 2/3 van de takjes salie fijn en rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter). Meng met ¾ van de boter tot een geheel.
4
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 8 min. Spoel koud af.
5
Verhit een pan met de citroenboter en bak de asperges 5 min. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 min mee. Haal de asperges en cherrytomaten uit de pan en voeg de bloem toe, roer 5 min door. Voeg 2 soeplepels van het aspergekookvocht toe en roer tot een saus.
6
Snijd de aardappelen in schijfjes en spoel af. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Kook de aardappelen 6 min. en giet af. Verhit een pan met de overige boter en bak de aardappelen 8 min. goudbruin.
7
Pel de eieren en snijd fijn. Pluk de resterende salieblaadjes.
8
Leg de asperges, aardappelen en beenham op de borden. Garneer met de eieren en salieblaadjes. Serveer met de salie citroenboter.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.