Krabkoekjes Met Remouladesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Krabkoekjes met remouladesaus

Krabkoekjes: heb jij ze al wel eens geproefd? Deze zelfgemaakte krabkoekjes zijn heerlijk van smaak door de combinatie van verschillende kruiden. Serveer de krabkoekjes met remouladesaus en een kleurrijke salade en zet een heerlijke maaltijd op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten krabkoekjes
Ingrediënten salade

Recept krabkoekjes met remouladesaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
1u 0min
Totale tijd
1u 25min
Kookmodus
1
Meng het ei met 2/5e mayonaise, mosterd, chilisaus en paprikapoeder en roer goed door elkaar. Snijd de bosui in fijne ringen. Hak 2 takjes peterselie en de bieslook fijn en snijd de surimi grof. Voeg dit samen met het paneermeel toe aan het mayonaisemengsel en roer goed door. Kneed met de hand door en breng op smaak met zout en peper.
2
Kneed 8 balletjes van het surimimengsel, druk deze voorzichtig plat en leg op een bord. Dek af met huishoudfolie en plaats de krabkoekjes minimaal 1 uur in de koelkast.
3
Hak 3 takjes peterselie, het sjalotje en de augurken fijn. Meng deze met de overige mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
4
Verwarm in een ruime koekenpan 3 el zonnebloemolie. Bak hierin de krabkoekjes in 8 à 10 min. gaar.
5
Maak ondertussen een salade door linten te schaven van de winterpeen en komkommer. Meng met de rucola, granaatappelpitjes en het sap van een halve limoen en breng op smaak met een snufje peper. Snijd de andere helft van de limoen in partjes.
6
Serveer de krabkoekjes met de salade, remouladesaus en een partje limoen.
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Deze smaakvolle witte wijn past perfect bij deze zelfgemaakte krabkoekjes. De wijn is heerlijk fris en fruitig wat kenmerkend is voor de Karl Pfaffman Riesling. Neem een slok en ervaar de smaken van perzik, peer, passievrucht en appels.

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Vis
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via