Labneh Met Gegrilde Aubergine
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min

Labneh met gegrilde aubergine

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min
1
Plaats een vergiet in een kom, leg er een schone theedoek in en schep de volle yoghurt in de theedoek. Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast. Meng de volgende dag ¼ tl zout door de uitgelekte yoghurt.
2
Mix de zwarte knoflook samen met 2/3 van de olijfolie, het citroensap, de tahini, de honing en eventueel peper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een gladde massa. Zeef het mengsel zodat er geen stukjes knoflook meer in zitten.
3
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en verwarm de gegrilde aubergine in ongeveer 5 min. Voeg ¾ van de knoflook-tahini mengsel toe, schep goed om en laat iets afkoelen.
4
Giet de labneh in een diep bord en leg de lauwwarme aubergine erop. Giet de rest van de saus er overheen en garneer met koriander. Bak het platbrood af volgens de instructies op de verpakking.
5
Serveer de labneh met gegrilde aubergine met het warme platbrood. Tip Geen zwarte knoflook in huis? Vervang deze dan voor 1 teentje gewone knoflook en 1 el oestersaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Voor- & tussengerechten
Cuisine
Midden-Oosters
Soort
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via