Labneh is een Midden-Oosterse dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, op smaak gebracht met zout. Lekker met smaakmakers als citroen, tahin en zwarte knoflook is het een heerlijke dip voor tijdens de borrel of als onderdeel van een tafel vol Midden-Oosterse hapjes.
Labneh is een dikke hartige yoghurt, vergelijkbaar met de Hollandse hangop, maar dan op smaak gebracht met zout. Zelf maken? Hang een vergiet in een kom, leg er een schone theedoek in en schep 500 g volle yoghurt in de theedoek. Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast. Meng de volgende dag ½ tl zout door de uitgelekte yoghurt.
Tip: geen zwarte knoflook in huis? Vervang deze in het recept dan voor 1 teentje gewone
knoflook en 1 el oestersaus.
Vind je dit gerecht lekker? Bekijk dan ook het recept van de labneh met Turks brood en gegrilde groente!
Labneh is een verse kaas. Deze kaas is gemaakt van uitgelekte yoghurt. Het is een dip die je bij veel verschillende gerechten kan serveren.
Zet het na gebruik altijd zo snel mogelijk terug in de koelkast. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid. In de koelkast kun je het 5-7 dagen bewaren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment