Labneh Met Gegrilde Aubergine
Niveau
Gemiddeld
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Labneh dip met gegrilde aubergine

Labneh is een Midden-Oosterse dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, op smaak gebracht met zout. Lekker met smaakmakers als citroen, tahin en zwarte knoflook is het een heerlijke dip voor tijdens de borrel of als onderdeel van een tafel vol Midden-Oosterse hapjes.

 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept labneh dip met gegrilde aubergine

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Plaats een vergiet in een kom, leg er een schone theedoek in en schep de volle yoghurt in de theedoek. Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast. Meng de volgende dag ¼ tl zout door de uitgelekte yoghurt.
2
Mix de zwarte knoflook samen met 2/3 van de olijfolie, het citroensap, de tahini, de honing en eventueel peper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een gladde massa. Zeef het mengsel zodat er geen stukjes knoflook meer in zitten.
3
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en verwarm de gegrilde aubergine in ongeveer 5 min. Voeg ¾ van de knoflook-tahini mengsel toe, schep goed om en laat iets afkoelen.
4
Giet de labneh in een diep bord en leg de lauwwarme aubergine erop. Giet de rest van de saus er overheen en garneer met koriander. Bak het platbrood af volgens de instructies op de verpakking.
5
Serveer de labneh met gegrilde aubergine met het warme platbrood. Tip Geen zwarte knoflook in huis? Vervang deze dan voor 1 teentje gewone knoflook en 1 el oestersaus.

Wat is labneh?

Labneh is een dikke hartige yoghurt, vergelijkbaar met de Hollandse hangop, maar dan op smaak gebracht met zout. Zelf maken? Hang een vergiet in een kom, leg er een schone theedoek in en schep 500 g volle yoghurt in de theedoek. Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast. Meng de volgende dag ½ tl zout door de uitgelekte yoghurt.

Tip: geen zwarte knoflook in huis? Vervang deze in het recept dan voor 1 teentje gewone
knoflook en 1 el oestersaus.

Vind je dit gerecht lekker? Bekijk dan ook het recept van de labneh met Turks brood en gegrilde groente!

Wat is labneh?

Labneh is een verse kaas. Deze kaas is gemaakt van uitgelekte yoghurt. Het is een dip die je bij veel verschillende gerechten kan serveren.

Hoe lang kun je labneh bewaren?

Zet het na gebruik altijd zo snel mogelijk terug in de koelkast. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid. In de koelkast kun je het 5-7 dagen bewaren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via