Print opties

Sluiten

Labneh dip met gegrilde aubergine

Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
15 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Plaats een vergiet in een kom, leg er een schone theedoek in en schep de volle yoghurt in de theedoek. Dek af en laat een nacht uitlekken in de koelkast. Meng de volgende dag ¼ tl zout door de uitgelekte yoghurt.
2
Mix de zwarte knoflook samen met 2/3 van de olijfolie, het citroensap, de tahini, de honing en eventueel peper en zout naar smaak in een keukenmachine tot een gladde massa. Zeef het mengsel zodat er geen stukjes knoflook meer in zitten.
3
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en verwarm de gegrilde aubergine in ongeveer 5 min. Voeg ¾ van de knoflook-tahini mengsel toe, schep goed om en laat iets afkoelen.
4
Giet de labneh in een diep bord en leg de lauwwarme aubergine erop. Giet de rest van de saus er overheen en garneer met koriander. Bak het platbrood af volgens de instructies op de verpakking.
5
Serveer de labneh met gegrilde aubergine met het warme platbrood. Tip Geen zwarte knoflook in huis? Vervang deze dan voor 1 teentje gewone knoflook en 1 el oestersaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.