Print opties

Sluiten

Limoncello tiramisu

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Ingrediënten ter garnering
1
Meng de koffie met de suiker en 5/8 deel van de limoncello. Roer door en laat volledig afkoelen.
2
Mix de mascarpone met de kwark, lemoncurd en de overige limoncello in een kom.
3
Breek de lange vingers doormidden. Schenk de afgekoelde mix van limoncello koffie in een diep bord.
4
Zet de glaasjes klaar en begin met een laagje van het mascarpone mengsel. Dip de lange vingers een paar seconden (niet langer want dan worden ze te zacht!) in de limoncello koffie en leg ze op de mascarpone. Druk zachtjes aan. Herhaal deze stap nog eens en eindig met een laag mascarpone. Tip: Hou je van een stevigere tiramisu? Laat hem dan nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
5
Hak de overige lange vingers ter garnering tot kruim. Garneer de tiramisu voor het opdienen met de kruimels en een klein dotje lemoncurd.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.