Madeleines met pure chocolade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Madeleines met pure chocolade

Een madeleine is schelpvormig cakeje die zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Het cakeje zou vernoemd zijn naar een boerin uit de 18e eeuw die de cakejes last-minute heeft kunnen maken met wat zij op dat moment in huis had. Er zijn dan ook veel verschillende variaties mogelijk als het gaat om het cakebeslag. Probeer deze klassieke madeleines gedipt in pure chocolade met vrolijke versiering.

Mijn menu planner

Ingrediënten

18 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept madeleines met pure chocolade

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 100 gr boter langzaam in een pan.
2
Meng de bloem, eieren, bakpoeder, eigeel, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een glad beslag. Giet hier al mixend langzaam de boter bij. Mix dit nog 3 min. door tot een glad beslag.
3
Smeer een madeleine-bakvorm in met de overige boter en schep per vorm 1 el beslag in de vorm, bak de cakejes gedurende 9 min. goudbruin en gaar.
4
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal de vorige stap totdat het beslag op is, er kunnen 18 madeleines gemaakt worden met dit recept.
5
SSmelt de chocolade au bain-marie in een hittenbestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dip de bovenkant van de madeleines in de pure chocolade en bestrooi met de chocolade versiering. Laat de chocolade uitharden voor serveren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via