Madeleines met pure chocolade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min

Madeleines met pure chocolade

Ingrediënten

18 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 100 gr boter langzaam in een pan.
2
Meng de bloem, eieren, bakpoeder, eigeel, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een glad beslag. Giet hier al mixend langzaam de boter bij. Mix dit nog 3 min. door tot een glad beslag.
3
Smeer een madeleine-bakvorm in met de overige boter en schep per vorm 1 el beslag in de vorm, bak de cakejes gedurende 9 min. goudbruin en gaar.
4
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal de vorige stap totdat het beslag op is, er kunnen 18 madeleines gemaakt worden met dit recept.
5
Smelt ondertussen de pure chocolade au bain-marie. Dip de bovenkant van de madeleines in de pure chocolade en bestrooi met de chocolade versiering. Laat de chocolade uitharden voor serveren.
Madeleines met pure chocolade
Madeleines met pure chocolade

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Cuisine
Frans
Soort
Koekjes
Voorkeuren
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via