Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt 100 gr boter langzaam in een pan.
2
Meng de bloem, eieren, bakpoeder, eigeel, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een glad beslag. Giet hier al mixend langzaam de boter bij. Mix dit nog 3 min. door tot een glad beslag.
3
Smeer een madeleine-bakvorm in met de overige boter en schep per vorm 1 el beslag in de vorm, bak de cakejes gedurende 9 min. goudbruin en gaar.
4
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Herhaal de vorige stap totdat het beslag op is, er kunnen 18 madeleines gemaakt worden met dit recept.
5
SSmelt de chocolade au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dip de bovenkant van de madeleines in de pure chocolade en bestrooi met de chocolade versiering. Laat de chocolade uitharden voor serveren.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.