In samenwerking met:
Mexicaanse plaattaart
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Mexicaanse plaattaart

Plaattaarten, wij zijn er dol op! Ditmaal gaan we voor een Mexicaanse plaattaart die we beleggen met tomatenblokjes, kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalot en cheddar en vervolgens de oven in schuiven. Top af met crème fraîche, avocado en koriander en het genieten kan beginnen!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept mexicaanse plaattaart

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de koriander grof en snijd de jalapeño in dunne ringen.
2
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakken.
3
Verhit een pan met de olijfolie en bak het kipgehakt 4 min. met de Mexicaanse kruiden.
4
Rol het bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit en verdeel de tomatenblokjes over de bodems.
5
Verdeel het kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalot en de cheddarkaas over de bodems. Plaats de plaattaarten 20 min. in de oven.
6
Verdeel wanneer de Mexicaanse plaattaarten uit de oven komen de crème fraîche, avocado en koriander erover.

Plaattaarten: gemak, snelheid én smaak

Met plaattaarten kan je alle kanten op! Ze lijken een beetje op flammkuchen recepten, omdat je ook voor plaattaarten deeg gebruikt als bodem en dit vervolgens belegt met allerlei dingen die jij lekker vindt. Wat denk je van een plaattaart met tomaat en burrata? Een heerlijke vega variant én een waar feestje op je bord! De Italiaanse kleuren komen er mooi in naar voren door het rode van de tomaat, het witte van de burrata en het groene van de basilicum. Snel gemaakt en je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig!

Houd je van vis? Ga dan voor deze plaatpizza frutti di mare. De plaatpizza beleggen we met tonijn, Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Top af met oregano en peper en zout en garneer de plaattaart nadat ‘ie uit de oven komt met dille en serveer er een partje citroen bij. Wedden dat deze plaattaart binnen no time op is?

Deze plaattaart met zuurkool is een echte winterse variant. Naast zuurkool kiezen we voor rode ui, crème fraîche en vegetarische rookworst. Klinkt misschien als een gekke combinatie om zuurkool te verwerken op een plaattaart, maar als je dit eenmaal geproefd hebt wil je je zuurkool misschien nooit meer anders.

Wanneer je gek bent op kaas, is deze Franse plaattaart een aanrader. Het leuke is dat het recept ook nog eens budgetproof is! De plaattaart beleg je met prei, rode ui, brie, walnoten en tijm en bak je vervolgens af in de oven. Verdeel er nadat het uit de oven komt nog wat rucola over en het genieten kan beginnen!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?