Plaattaarten, wij zijn er dol op! Ditmaal gaan we voor een Mexicaanse plaattaart die we beleggen met tomatenblokjes, kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalot en cheddar en vervolgens de oven in schuiven. Top af met crème fraîche, avocado en koriander en het genieten kan beginnen!
Met plaattaarten kan je alle kanten op! Ze lijken een beetje op flammkuchen recepten, omdat je ook voor plaattaarten deeg gebruikt als bodem en dit vervolgens belegt met allerlei dingen die jij lekker vindt. Wat denk je van een plaattaart met tomaat en burrata? Een heerlijke vega variant én een waar feestje op je bord! De Italiaanse kleuren komen er mooi in naar voren door het rode van de tomaat, het witte van de burrata en het groene van de basilicum. Snel gemaakt en je hebt er helemaal niet veel ingrediënten voor nodig!
Houd je van vis? Ga dan voor deze plaatpizza frutti di mare. De plaatpizza beleggen we met tonijn, Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Top af met oregano en peper en zout en garneer de plaattaart nadat ‘ie uit de oven komt met dille en serveer er een partje citroen bij. Wedden dat deze plaattaart binnen no time op is?
Deze plaattaart met zuurkool is een echte winterse variant. Naast zuurkool kiezen we voor rode ui, crème fraîche en vegetarische rookworst. Klinkt misschien als een gekke combinatie om zuurkool te verwerken op een plaattaart, maar als je dit eenmaal geproefd hebt wil je je zuurkool misschien nooit meer anders.
Wanneer je gek bent op kaas, is deze Franse plaattaart een aanrader. Het leuke is dat het recept ook nog eens budgetproof is! De plaattaart beleg je met prei, rode ui, brie, walnoten en tijm en bak je vervolgens af in de oven. Verdeel er nadat het uit de oven komt nog wat rucola over en het genieten kan beginnen!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment