Frutti di mare, wat letterlijk vruchten van de zee betekent, zijn afkomstig uit de Mediterrane keuken, waar ze een belangrijk onderdeel zijn van heel veel bekende gerechten. Denk aan paella en tal van pasta recepten, maar ook deze knapperige plaatpizza!
Hoewel niet iedereen liefhebber is van schaaldieren, zijn er tal van recepten voor het avondeten te vinden met schaal- en schelpdieren in de hoofdrol. Diverse schaal- en schelpdieren zijn over het algemeen rijk aan vitamine B12 en zijn dus een belangrijk onderdeel voor een gezond recept. Je kan je koolhydraatarme recepten er gemakkelijk een smakelijke touch mee geven en eigenlijk kan je met schaal- en schelpdieren ook oneindig variëren. Zo verwerken we het in dit recept in een zelfgemaakte pizza of flammkuchen recept maar je kan het ook verwerken in diverse pasta’s, ovenschotels en romige risotto recepten. De keuze is dus reuze!
De plaatpizza maken wij bijvoorbeeld compleet met rivierkreeftjes, maar wist je dat rivierkreeftjes heel lekker zijn om te combineren met asperges? Zo verwerken we rivierkreeftjes in deze aspergegratin, wat we compleet maken met een krokante korst van Parmezaanse kaas en pistachenoten. Of wat dacht je van een pastinaakmousse met rivierkreeftjes, pecan crumble en aardappelchips? Dit recept van Eatertainer Neda is verrassend en wat ons betreft hét perfecte voor- of tussengerecht voor een uitgebreid diner in het weekend.
Met Hollandse garnalen kan je ook alle kanten op. Je kan er een klassieke garnalencocktail mee maken, maar je kan het ook verwerken in een lekkere aardappelsalade met asperges, prei en Hollandse garnalen. Een onwijs makkelijk salade recept dat je al in 25 minuten hebt gemaakt. Ideaal voor de lunch of als diner! Of wat dacht je van een romig lasagne recept, zoals deze smakelijke en pittige lasagne? Genoeg gerechten om eens te gaan maken! Naast rivierkreeftjes en garnalen vallen bijvoorbeeld ook oesters, mosselen en sint-jakobsschelpen onder schaal- en schelpdieren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment