Plaatpizza frutti di mare
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Plaatpizza frutti di mare

Frutti di mare, wat letterlijk vruchten van de zee betekent, zijn afkomstig uit de Mediterrane keuken, waar ze een belangrijk onderdeel zijn van heel veel bekende gerechten. Denk aan paella en tal van pasta recepten, maar ook deze knapperige plaatpizza!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept plaatpizza frutti di mare

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en snijd een rechthoek in het deeg op 2 cm van de rand. Prik gaatjes in de bodem. Laat de tonijn uitlekken.
2
Smeer de tomatensaus uit over de rechthoek in de bodem. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel samen met de Hollandse garnalen, rivierkreeftjes en tonijn over de plaattaart. Top af met de oregano en wat peper en zout.
3
Klop het ei los en bestrijk de randen ermee. Schuif de plaattaart voor 15 min. in de oven of totdat de randen goudbruin kleuren.
4
Hak ondertussen de dille grof en snijd de citroen in partjes. Garneer de plaattaart met de dille en een partje citroen.

Heerlijke recepten met schaal- en schelpdieren in de hoofdrol

Hoewel niet iedereen liefhebber is van schaaldieren, zijn er tal van recepten voor het avondeten te vinden met schaal- en schelpdieren in de hoofdrol. Diverse schaal- en schelpdieren zijn over het algemeen rijk aan vitamine B12 en zijn dus een belangrijk onderdeel voor een gezond recept. Je kan je koolhydraatarme recepten er gemakkelijk een smakelijke touch mee geven en eigenlijk kan je met schaal- en schelpdieren ook oneindig variëren. Zo verwerken we het in dit recept in een zelfgemaakte pizza of flammkuchen recept maar je kan het ook verwerken in diverse pasta’s, ovenschotels en romige risotto recepten. De keuze is dus reuze!

De plaatpizza maken wij bijvoorbeeld compleet met rivierkreeftjes, maar wist je dat rivierkreeftjes heel lekker zijn om te combineren met asperges? Zo verwerken we rivierkreeftjes in deze aspergegratin, wat we compleet maken met een krokante korst van Parmezaanse kaas en pistachenoten. Of wat dacht je van een pastinaakmousse met rivierkreeftjes, pecan crumble en aardappelchips? Dit recept van Eatertainer Neda is verrassend en wat ons betreft hét perfecte voor- of tussengerecht voor een uitgebreid diner in het weekend.

Met Hollandse garnalen kan je ook alle kanten op. Je kan er een klassieke garnalencocktail mee maken, maar je kan het ook verwerken in een lekkere aardappelsalade met asperges, prei en Hollandse garnalen. Een onwijs makkelijk salade recept dat je al in 25 minuten hebt gemaakt. Ideaal voor de lunch of als diner! Of wat dacht je van een romig lasagne recept, zoals deze smakelijke en pittige lasagne? Genoeg gerechten om eens te gaan maken! Naast rivierkreeftjes en garnalen vallen bijvoorbeeld ook oesters, mosselen en sint-jakobsschelpen onder schaal- en schelpdieren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?