Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Home
Alle recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Recepten avondeten
Bijgerechten
Sauzen & dressings
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Uitgelicht
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Wat eten we vandaag?
Kerst recepten
Recepten avondeten
Makkelijke recepten
Vegetarische recepten
Inspiratie
Kerst recepten
Handige weekmenu's
Proeverijen & events
Kookvideo's
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Kooktips & blogs
Experiences
Over ons
Wie zijn wij?
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Eatertainers
.st0{fill:#F6F6F6;} .st1{fill:#010202;}
Samenwerken
Aanmelden
Print opties
Titel
Afbeelding
QRCode
Ingrediënten
Informatie
Instructies
Printen
Sluiten
Mexicaanse plaattaart
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
4 personen
Ingrediënten
2 sjalotten
4 takjes koriander
60 gr jalapeños
2 avocado's
2 el olijfolie
500 gr kipgehakt
2 el Mexicaanse kruidenmix
2 rollen Tante Fanny bladerdeeg
400 gr G’woon tomatenblokjes
150 gr maïs uit blik
110 gr geraspte cheddar
100 gr crème fraîche
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de koriander grof en snijd de jalapeño in dunne ringen.
2
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in dunne plakken.
3
Verhit een pan met de olijfolie en bak het kipgehakt 4 min. met de Mexicaanse kruiden.
4
Rol het bladerdeeg met het bijgeleverde bakpapier uit en verdeel de tomatenblokjes over de bodems.
5
Verdeel het kipgehakt, maïs, jalapeño, sjalot en de cheddarkaas over de bodems. Plaats de plaattaarten 20 min. in de oven.
6
Verdeel wanneer de Mexicaanse plaattaarten uit de oven komen de crème fraîche, avocado en koriander erover.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.