Deze salade heeft een heerlijke Oosterse twist. De speklapjes worden knapperig gebakken, wat samen met de cashewnoten zorgt voor een stevige bite. De ketjapsaus is een zoete tegenhanger door de combinatie van honing, limoen en ketjap.
De baktijd van speklappen hangt af van de dikte van de lapjes en de gewenste gaarheid. Over het algemeen bak je speklappen aan beide kanten op hoog vuur, waarna je het vuur lager zet en het vlees verder laat garen.
Een vuistregel is om speklappen ongeveer 3-4 minuten aan elke kant op hoog vuur te bakken en vervolgens op laag vuur nog eens 10-15 minuten te laten garen. Hierdoor wordt het vlees goed doorbakken en tegelijkertijd lekker mals.
In de vriezer kun je speklappen ongeveer 3 maanden bewaren. In de koelkast kun je verse speklappen ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren. Na het openen van de verpakking kun je ze het beste binnen 1 dag consumeren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment