Deze salade heeft een heerlijke Oosterse twist. De speklapjes worden knapperig gebakken, wat samen met de cashewnoten zorgt voor een stevige bite. De ketjapsaus is een zoete tegenhanger door de combinatie van honing, limoen en ketjap.
Recept oosterse salade met speklapjes en ketjapsaus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Breng een pan met een laagje water aan de kook en kook de taugé, wortel, sugarsnaps en rode kool in 1 min. beetgaar. Giet af, spoel om met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
2
Snijd de speklappen in stukjes en verhit een koekenpan. Bak de speklapjes met 1/5 van de ketjap knapperig.
3
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de overige ketjap, het sap van ½ limoen en de honing toe. Breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur direct laag en laat nog 4 min. zachtjes pruttelen.
4
Leg de sla melange op een grote schaal. Verdeel hier de taugé, wortel, sugarsnaps en rode kool over, gevolgd door de speklapjes en cashewnoten. Giet de ketjapsaus over de salade en gebruik de overige limoen ter garnering.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment