oosterse salade met speklapjes
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Oosterse salade met speklapjes en ketjapsaus

Deze salade heeft een heerlijke Oosterse twist. De speklapjes worden knapperig gebakken, wat samen met de cashewnoten zorgt voor een stevige bite. De ketjapsaus is een zoete tegenhanger door de combinatie van honing, limoen en ketjap.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept oosterse salade met speklapjes en ketjapsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng een pan met een laagje water aan de kook en kook de taugé, wortel, sugarsnaps en rode kool in 1 min. beetgaar. Giet af, spoel om met koud water en laat uitlekken in een vergiet.
2
Snijd de speklappen in stukjes en verhit een koekenpan. Bak de speklapjes met 1/5 van de ketjap knapperig.
3
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de overige ketjap, het sap van ½ limoen en de honing toe. Breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur direct laag en laat nog 4 min. zachtjes pruttelen.
4
Leg de sla melange op een grote schaal. Verdeel hier de taugé, wortel, sugarsnaps en rode kool over, gevolgd door de speklapjes en cashewnoten. Giet de ketjapsaus over de salade en gebruik de overige limoen ter garnering.

Hoe lang moet je speklappen bakken?

De baktijd van speklappen hangt af van de dikte van de lapjes en de gewenste gaarheid. Over het algemeen bak je speklappen aan beide kanten op hoog vuur, waarna je het vuur lager zet en het vlees verder laat garen.

Een vuistregel is om speklappen ongeveer 3-4 minuten aan elke kant op hoog vuur te bakken en vervolgens op laag vuur nog eens 10-15 minuten te laten garen. Hierdoor wordt het vlees goed doorbakken en tegelijkertijd lekker mals.

Hoe lang kun je speklappen bewaren in de vriezer of koelkast?

In de vriezer kun je speklappen ongeveer 3 maanden bewaren. In de koelkast kun je verse speklappen ongeveer 2 tot 3 dagen bewaren. Na het openen van de verpakking kun je ze het beste binnen 1 dag consumeren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Soja
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via