Snijd de kip in grote stukken en leg in een kom. Voeg hier de honing, ketjap, knoflookpoeder en paprikapoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat de kip helemaal bedekt is met de marinade. Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de paprika in reepjes en halveer de cherrytomaten. Leg de zoete aardappelen, paprika en cherrytomaten in een ovenschaal, gevolgd door de gemarineerde kip. Giet de helft van de overige marinade over de ovenschaal en verdeel hier de tijm en de helft van de oregano over.
3
Zet de ovenschotel in 40 min. in het midden van de oven. De ovenschotel is klaar zodra de kip gaar is en de zoete aardappel zacht is. Snijd de citroen in schijfjes. Garneer de ovenschotel met de schijfjes citroen en de overgebleven oregano.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.