Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei

Deze romige ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit! De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree met daaronder allerlei lekkere ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui fijn en snijd de prei in halve ringen. Laat de tuinerwten ontdooien. Ris de rozemarijn van ¾ van de takjes en hak fijn.
3
Verhit 10 gr boter in een pan en bak de saucijzen rondom bruin. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, prei en fijngehakte rozemarijn 3 min. totdat de groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de bloem en 25 gr boter toe en laat de bloem kort garen.
4
Meng 250 ml kookroom met het water en voeg samen met de mosterd toe aan de pan met o.a. bloem en prei. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de overige kookroom en 20 gr boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de saucijzen in plakjes, voeg samen met de erwten toe aan het preimengsel en roer goed door.
7
Vet een ovenschaal in met de resterende boter en giet hier het preimengsel in. Schep de aardappelpuree in een spuitzak en maak toefjes aardappelpuree op het preimengsel. Verdeel de overige rozemarijn over de ovenschaal en bak 30 à 40 min in de oven.
Esporão_wijn
Wijntip van Yves

Antao vaz

Deze romige ovenschotel heeft met zijn rijke smaken absoluut enig tegenspel nodig in het glas. Natuurlijk kun je kiezen voor een heerlijke stoere rode Italiaan, maar met het zomerseizoen voor de deur ga ik liever voor een vettige witte wijn.

In de zuid Portugese streek Alentejo maakt men prachtige verrassende wijnen. Dit gebied gelegen ten noorden van de Algarve, tegen de Spaanse grens heeft een warm en droog klimaat waar de lokale druif antao vaz uitstekend gedijt. Esporao wordt gezien als een van de topproducenten en hun witte reserva past perfect. Veel dik geel fruit met een kruidig randje en voldoende vettigheid door de opvoeding op eikenhout. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Mosterd
  • Melk

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

M
Marianne
In het recept staat kookroom met het water ..... er wordt geen hoeveelheid water genoemd. Kunt u mij daar een antwoord op geven. We willen dit graag woensdag a s.maken
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Marianne, bedankt voor je oplettendheid. De hoeveelheid water miste inderdaad in de ingrediëntenlijst. Dit hebben we reeds toegevoegd, het gaat om 200 ml water in stap 4.
C
Carry
Uit stap 3: overige zonnebloemolie - hoeveel zonnebloemolie is dit en waar wordt het eerste deel gebruikt? Uit stap 4: het water - hoeveel water is dit? Het recept lijkt me best lekker maar het is helaas niet compleet.
J
Jennifer van Eatertainment
Hi Carry, bedankt voor je reactie! Het recept was inderdaad niet helemaal duidelijk, we hebben wat aanpassingen doorgevoerd: in stap 4 wordt 200 ml water toegevoegd. Wat betreft de overige zonnebloemolie, dit hoort een deel van de 65 gr boter te zijn. De boter wordt op 4 momenten gebruikt: 10 gr om de saucijzen in te bakken, 25 gr om samen met de bloem toe te voegen, 20 gr om de aardappelen mee te stampen en de resterende boter (10 gr) om de ovenschaal mee in te vetten. Hopelijk is het recept nu duidelijk, mocht je het recept maken dan zijn we benieuwd of het gesmaakt heeft! :)
M
M. Ticheler
Ik heb zin om dit recept te maken. Als ik de ingrediëntenlijst lees en daarna de bereidingswijze snap ik een paar stappen niet. 1. Voeg overige zonnebloemolie toe? 2. Meng 250 ml kookruimte met het water? Welk water? Hoeveel? 3. Voeg toe aan de pan met bloem en prei? In die pan zit toch ook ui en rozemarijn? Of lees ik alles niet goed?
J
Jennifer van Eatertainment
Hi, bedankt voor je vraag. Het recept was inderdaad niet helemaal duidelijk, we hebben het recept wat aangepast: in stap 4 wordt 200 ml water toegevoegd. Wat betreft de overige zonnebloemolie, dit hoort een deel van de 65 gr boter te zijn. De boter wordt op 4 momenten gebruikt: 10 gr om de saucijzen in te bakken, 25 gr om samen met de bloem toe te voegen, 20 gr om de aardappelen mee te stampen en de resterende boter (10 gr) om de ovenschaal mee in te vetten. Betreft jouw 3e vraag: dit klopt, hiermee wordt de pan uit stap 3 bedoelt waar o.a. de prei en bloem in zitten. Hopelijk is het recept nu duidelijk. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag! :)

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via