Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui fijn en snijd de prei in halve ringen. Laat de tuinerwten ontdooien. Ris de rozemarijn van ¾ van de takjes en hak fijn.
3
Verhit 10 gr boter in een pan en bak de saucijzen rondom bruin. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, prei en fijngehakte rozemarijn 3 min. totdat de groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de bloem en 25 gr boter toe en laat de bloem kort garen.
4
Meng 250 ml kookroom met het water en voeg samen met de mosterd toe aan de pan met o.a. bloem en prei. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de overige kookroom en 20 gr boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de saucijzen in plakjes, voeg samen met de erwten toe aan het preimengsel en roer goed door.
7
Vet een ovenschaal in met de resterende boter en giet hier het preimengsel in. Schep de aardappelpuree in een spuitzak en maak toefjes aardappelpuree op het preimengsel. Verdeel de overige rozemarijn over de ovenschaal en bak 30 à 40 min in de oven.
Wijntip van Yves

Antao vaz

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Marianne
Jennifer van Eatertainment
Carry
Jennifer van Eatertainment
M. Ticheler
Jennifer van Eatertainment

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via