Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei

Deze romige ovenschotel zit boordevol groenten en ziet er ook nog eens geweldig uit! De bovenkant bestaat uit toefjes zelfgemaakte aardappelpuree met daaronder allerlei lekkere ingrediënten zoals saucijzen, erwten en prei verstopt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept ovenschotel met saucijzen, erwtjes en prei

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
40 min
Totale tijd
1u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in 15 à 20 min. gaar.
2
Pel en snipper ondertussen de ui fijn en snijd de prei in halve ringen. Laat de tuinerwten ontdooien. Ris de rozemarijn van ¾ van de takjes en hak fijn.
3
Verhit 10 gr boter in een pan en bak de saucijzen rondom bruin. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan de ui, prei en fijngehakte rozemarijn 3 min. totdat de groenten zacht zijn. Voeg vervolgens de bloem en 25 gr boter toe en laat de bloem kort garen.
4
Meng 250 ml kookroom met het water en voeg samen met de mosterd toe aan de pan met o.a. bloem en prei. Breng op smaak met peper en zout.
5
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de overige kookroom en 20 gr boter. Breng op smaak met peper en zout.
6
Snijd de saucijzen in plakjes, voeg samen met de erwten toe aan het preimengsel en roer goed door.
7
Vet een ovenschaal in met de resterende boter en giet hier het preimengsel in. Schep de aardappelpuree in een spuitzak en maak toefjes aardappelpuree op het preimengsel. Verdeel de overige rozemarijn over de ovenschaal en bak 30 à 40 min in de oven.
Esporão_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij prei ovenschotel: Antao vaz

Deze romige ovenschotel heeft met zijn rijke smaken absoluut enig tegenspel nodig in het glas. Natuurlijk kun je kiezen voor een heerlijke stoere rode Italiaan, maar met het zomerseizoen voor de deur ga ik liever voor een vettige witte wijn.

In de zuid Portugese streek Alentejo maakt men prachtige verrassende wijnen. Dit gebied gelegen ten noorden van de Algarve, tegen de Spaanse grens heeft een warm en droog klimaat waar de lokale druif antao vaz uitstekend gedijt. Esporao wordt gezien als een van de topproducenten en hun witte reserva past perfect. Veel dik geel fruit met een kruidig randje en voldoende vettigheid door de opvoeding op eikenhout. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via