Olijfolie; je kunt er alle kanten mee op. Gebruik het bijvoorbeeld om in te bakken of als basis voor je dressing. Wat veel mensen echter vergeten, is dat olijfolie ook een heerlijke smaak van zichzelf heeft. Een smaak die perfect tot zijn recht komt bij deze knapperige crostini met paddenstoelentapenade en gerookte eendenborst.
Tip: deze paddenstoelentapenade is ook heerlijk op een toastje!
Eendenborst heeft een rijke en krachtige smaak en kan het best worden gecombineerd met een medium of volle rode wijn, zoals een Pinot Noir, Syrah, Merlot of Cabernet Sauvignon. Een fruitige rode wijn, zoals een Malbec of Zinfandel, kan ook goed passen bij eendenborst.
Bij eendenborst passen verschillende soorten groenten, afhankelijk van de bereiding en smaakvoorkeuren. Een populaire optie is geroosterde groenten zoals wortelen, pastinaak en pompoen, maar ook gebakken champignons, haricots verts en gestoomde paksoi kunnen goed passen bij de rijke smaak van eendenborst. Ook een frisse salade met bijvoorbeeld rucola, granaatappelpitjes en balsamico dressing kan een mooie tegenhanger zijn.
Eendenborst kan worden geserveerd met verschillende soorten sauzen, zoals een zoete saus op basis van fruit zoals sinaasappel, veenbessen of pruimen. Ook hartige sauzen zoals portsaus, rode wijnsaus en balsamico glazuur kunnen goed passen bij eendenborst.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment