Een heerlijk krokante en malse burger van pangasiusfilet. Het duurt net wat langer om deze burger te maken, maar je proeft zeker verschil met een kant-en-klare burger. Absoluut de moeite waard dus!
Panko is Japans broodkruim dat wordt gebruikt om gerechten te paneren en te frituren. Het is luchtiger en groter van formaat dan gewoon broodkruim en geeft daardoor een krokantere textuur aan het gerecht. Panko wordt gemaakt van witbrood zonder korst en is verkrijgbaar in de supermarkt.
Panko en paneermeel zijn beide kruimels die worden gebruikt om voedsel te paneren en te frituren, maar er zijn enkele verschillen. Panko is lichter, groter van formaat en krokanter dan paneermeel. Paneermeel is gemaakt van gedroogde broodkruimels en heeft een fijnere textuur. Panko heeft meestal ook minder toevoegingen.
Je kunt panko vervangen door paneermeel, maar het resultaat zal anders zijn. Paneermeel is fijner van structuur en zal minder krokant zijn dan panko. Voeg eventueel extra kruiden toe om de smaak te compenseren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment