Panko visburger met ingelegde rode ui en srirachamayo
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Panko visburger met ingelegde rode ui en srirachamayo

Een heerlijk krokante en malse burger van pangasiusfilet. Het duurt net wat langer om deze burger te maken, maar je proeft zeker verschil met een kant-en-klare burger. Absoluut de moeite waard dus!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept panko visburger met ingelegde rode ui en srirachamayo

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Snijd de pangasiusfilet in grove stukken. Pel en snijd de ui grof. Voeg toe aan een keukenmachine samen met de mosterd, peper en zout en maal glad. Voeg het paneermeel toe en kneed tot het paneermeel goed is gemengd.
2
Maak 2 burgers van het vismengsel ter grootte van de Italiaanse bol. Kluts het ei in een ruime kom en verdeel de bloem en panko over twee aparte borden. Haal iedere burger door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door de panko.
3
Verhit de olie in een pan en bak de burgers op middelhoog vuur aan beide kanten 2 min. tot deze goudbruin zijn.
4
Verhit het water, azijn en suiker in een steelpan en meng tot de suiker is opgelost. Pel de rode uien en snijd in ringen. Giet het azijnmengsel over de rode uien en zet weg.
5
Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de mayonaise met sriracha tot een srirachamayonaise.
6
Snijd de broodjes doormidden. Beleg ieder broodje met de srirachamayonaise, salademix, burger, komkommerlinten, ¼ van de ingelegde rode ui en de kiemgroenten.
7
Tip: de resterende ingelegde uien blijven 2 weken goed in de koelkast in een afgesloten pot.

Wat is panko?

Panko is Japans broodkruim dat wordt gebruikt om gerechten te paneren en te frituren. Het is luchtiger en groter van formaat dan gewoon broodkruim en geeft daardoor een krokantere textuur aan het gerecht. Panko wordt gemaakt van witbrood zonder korst en is verkrijgbaar in de supermarkt.

Wat is het verschil tussen panko en paneermeel?

Panko en paneermeel zijn beide kruimels die worden gebruikt om voedsel te paneren en te frituren, maar er zijn enkele verschillen. Panko is lichter, groter van formaat en krokanter dan paneermeel. Paneermeel is gemaakt van gedroogde broodkruimels en heeft een fijnere textuur. Panko heeft meestal ook minder toevoegingen.

Kun je panko vervangen door paneermeel?

Je kunt panko vervangen door paneermeel, maar het resultaat zal anders zijn. Paneermeel is fijner van structuur en zal minder krokant zijn dan panko. Voeg eventueel extra kruiden toe om de smaak te compenseren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Vis
  • Mosterd
  • Ei
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Burgers
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via