Pappardelle Met Rucola Pesto En Bloemetjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pappardelle met rucola pesto en bloemetjes

Heb je wel eens zelf pesto gemaakt van rucola en courgette? Probeer dan eens deze fleurige lente pasta. De pasta smaakt nog lekkerder met zelfgemaakte pappardelle.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pappardelle met rucola pesto en bloemetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Snijd de courgette in plakjes. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 3 min. op laag vuur goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en laat afkoelen in een schaaltje. Verhit 1/2 van de olijfolie in de pan en bak de courgette in 7 min. aan.
2
Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de verse pappardelle gaar tot deze naar boven drijft (ongeveer 3 min.). Mix ¾ van de pijnboompitjes, de helft van de courgette, rucola, de overige olie en knoflook met een staafmixer tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
3
Meng de gekookte pasta met de pesto. Verdeel de pasta over twee borden en top deze af met de overgebleven pijnboompitjes, courgetteplakjes, tuinkers en eetbare bloemen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Gluten
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via