Snijd de courgette in plakjes. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in 3 min. op laag vuur goudbruin. Haal de pijnboompitjes uit de pan en laat afkoelen in een schaaltje. Verhit 1/2 van de olijfolie in de pan en bak de courgette in 7 min. aan.
2
Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de verse pappardelle gaar tot deze naar boven drijft (ongeveer 3 min.). Mix ¾ van de pijnboompitjes, de helft van de courgette, rucola, de overige olie en knoflook met een staafmixer tot een pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
3
Meng de gekookte pasta met de pesto. Verdeel de pasta over twee borden en top deze af met de overgebleven pijnboompitjes, courgetteplakjes, tuinkers en eetbare bloemen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.