Pizza caprese
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pizza caprese

Gebaseerd op het klassieke Italiaanse recept, namelijk caprese! Deze pizza combineert dezelfde verse ingrediënten op een dunne, knapperige korst. Het resultaat? Een lichte en smaakvolle maaltijd vol smaakexplosies.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pizza caprese

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Snijd de tomaten en mozzarella in dunne plakjes.
2
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd een rechthoekige rand in het deeg op ongeveer 2 cm van de rand. Snijd het deeg niet helemaal door. Prik gaatjes in de middelste rechthoek en besmeer met de pesto. Beleg dakpansgewijs met de tomaat en mozzarella. Top af met een snuf peper en zout.
3
Klop het ei los en bestrijk de randen ermee. Schuif de pizza caprese voor 20 min. in het midden van de oven en bak goudbruin.
4
Pluk ondertussen de blaadjes van de basilicum. Garneer de pizza met de pijnboompitten en basilicum.

Een klassiek recept met een twist

Caprese is een heerlijk klassiek recept dat zijn oorsprong vindt in Italië. Deze makkelijke salade bestaat uit maar 3 ingrediënten: tomaten, mozzarella en basilicum. Dit recept is vol van smaak wanneer je sappige tomaten, romige mozzarella en verse basilicum gebruikt. Ontzettend simpel, maar goddelijk van smaak! Caprese is een recept dat je gemakkelijk een twist kan geven! De klassieke salade kan je bijvoorbeeld ook maken met gegrilde perziken in plaats van tomaten. Of je kan kiezen voor een gevulde avocado caprese. Van een heerlijk pizza recept tot heerlijke ovenschotel recepten, genoeg varianten van caprese om te proberen!

Probeer bijvoorbeeld deze pizza caprese, makkelijk én snel om te maken, of ga voor een smaakvolle caprese pastasalade. De ingrediënten van caprese zijn ook heerlijk om te verwerken in een pastasalade en zorgen voor een frisse maaltijd. Perfect voor een zonnige dag of om mee te nemen als je gaat picknicken! Deze heerlijke gnocchi alla caprese is ook een aanrader. Onwijs simpel, maar oh zo lekker van smaak. De gnocchi schuif je de oven in, waardoor de mozzarella heerlijk smelt.

Wil je iets lekkers in het weekend maken voor het ontbijt of de lunch? Maak eens pesto caprese croissants! De klassieke caprese geven we een extra twist door pesto toe te voegen en we verwerken het in knapperige croissants. Zeker weten dat je iedereen hiervoor wakker mag maken. Een voedzamere optie voor de lunch is een auberginetosti caprese. Een lekker koolhydraatarm recept doordat we het brood vervangen door aubergine. Even kort grillen in een grillapparaat zodat de groene pesto, tomaten en mozzarella goed met elkaar mengen en genieten maar!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via