Pizza shoarma uit de airfryer
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pizza shoarma uit de airfryer

Je kunt heel veel bereiden in de airfryer; zo ook pizza’s. Een pizza uit de airfryer is veel sneller klaar dan een pizza uit de oven. Ideaal dus! Wij bereiden deze pizza met shoarma en maken ‘m af met knoflooksaus. Zelf knoflooksaus maken? Bekijk ons knoflooksaus recept met maar 5 ingrediënten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept pizza shoarma uit de airfryer

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de airfryer op 180°C. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de shoarma gaar. Snijd de groene en rode paprika in reepjes.
2
Vorm van het pizzadeeg een pizza die in de airfryer past. Breng de tomatenpuree op smaak met peper en zout en smeer dit op de pizzabodem. Beleg de pizza met de paprikareepjes en shoarma. Eindig met de cheddar kaas.
3
Bak de pizza’s na elkaar, elk ca. 10 min. in de airfryer. Verdeel de knoflooksaus en veldsla over de pizza.

Tip: ga zelf aan de slag met het maken van pizza of probeer een lichtere variant en ga voor een flammkuchen recept!

Tip: voor meer inspiratie, bekijk al onze airfryer recepten!

Barbere_d'asti_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij shoarma: Barbera d'Asti

Cantina Povero is een traditioneel familiebedrijf gevestigd in het hart van Piemonte. De eerste wijnstokken werden in 1948 aangeplant en tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door alweer de 4e generatie van deze wijnfamilie. Alle wijngaarden worden zonder gebruik van pesticiden bewerkt en sinds 2019 zijn de eigen wijngaarden zelfs biologisch gecertificeerd. Bij Povere werkt men vooral met de lokale druivenrassen zoals Barbera, Nebbiolo en Arneis. Toegankelijke en heerlijk fruitrijke Barbera d’Asti. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 6 maanden op roestvrij staal. Dit resulteert in een soepele Barbera met veel rood fruit en licht kruidige toets. Heerlijk bij deze pizza. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via