Pompoencake met pecan-1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pompoencake met pecan

De herfst is begonnen en de pompoen is weer volop verkrijgbaar! Hoe leuk is het om het seizoen te beginnen met een heerlijke pompoencake? De smaak van het najaar proef je terug in een fantastisch baksel. Maak de cake af met een zoete frosting en krokante pecannoten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pompoencake met pecan

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes in 15 min. zacht. Pureer ze met behulp van een staafmixer tot een gladde puree. Zet apart tot gebruik.
3
Meng in een kom de vanillesuiker samen met de bruine en lichtbruine basterdsuiker. Voeg hier de boter aan toe en mix 1 min. luchtig met een mixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix totdat ze zijn opgenomen. Voeg de pompoenpuree toe en spatel voorzichtig door elkaar.
4
Zeef de bloem en mix samen met het bakpoeder, de baking soda, het zout en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg het pompoenmengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
5
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 min. in de oven. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen voordat je de frosting aanbrengt.
6
Mix de poedersuiker met de roomkaas en hak de pecannoten grof. Besmeer de bovenkant van de cake met de frosting en garneer met de pecannoten.

Bakken met pompoen

Nu de herfst in volle gang is, is het tijd om te genieten van de overvloedige oogst van pompoenen. Deze veelzijdige en smaakvolle groente is niet alleen perfect voor hartige gerechten zoals pompoensoep, romige pompoenpuree of een stamppot met pompoen, maar ook voor zoete traktaties is de pompoen te gebruiken. Bakken met pompoen zorgt voor een extra romige touch en met deze heerlijke recepten ga je je smaakpapillen zeker verrassen!

Pompoen is een fantastisch ingrediënt om mee te bakken vanwege zijn lichtzoete smaak en romige textuur. Het voegt niet alleen een herfstige sfeer toe aan je gerechten, maar het is ook een gezonde keuze. Pompoen zit boordevol vitamines en vezels, en het geeft je baksels een heerlijke vochtigheid.

Een klassieker van gebak met pompoen is deze Amerikaanse pumpkin pie. Deze traditionele favoriet wordt nog lekkerder met pompoenpuree. Voor de vegan slagroom gebruik je kokosmelk, waarna je een heerlijke taart hebt waar je geen genoeg van krijgt! Een andere heerlijke combinatie is pompoen met chai. De warme smaak van pompoen gaat ontzettend goed samen met de kruidige smaak van chai. Wij combineren deze twee ingrediënten en creëren er deze heerlijke chai pumpkin crème brûlée mee. Supermakkelijk om te maken en leuk om te serveren naar een uitgebreid diner op een koude herfst- of winterdag.

Deze recepten zijn slechts het begin van de mogelijkheden om te bakken met pompoen. Probeer ook eens pompoenmuffins, pompoenpannenkoeken of zelfs mueslirepen met overgebleven pompoenpitjes. Met pompoen als hoofdingrediënt zul je merken dat je herfstige traktaties tot nieuwe hoogten stijgen in termen van smaak en comfort. Meer herfst recepten vind je op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?