Print opties

Sluiten

Pompoencake met pecan

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

12 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
2
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes in 15 min. zacht. Pureer ze met behulp van een staafmixer tot een gladde puree. Zet apart tot gebruik.
3
Meng in een kom de vanillesuiker samen met de bruine en lichtbruine basterdsuiker. Voeg hier de boter aan toe en mix 1 min. luchtig met een mixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix totdat ze zijn opgenomen. Voeg de pompoenpuree toe en spatel voorzichtig door elkaar.
4
Zeef de bloem en mix samen met het bakpoeder, de baking soda, het zout en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg het pompoenmengsel toe en spatel voorzichtig door elkaar.
5
Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake 45 min. in de oven. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen voordat je de frosting aanbrengt.
6
Mix de poedersuiker met de roomkaas en hak de pecannoten grof. Besmeer de bovenkant van de cake met de frosting en garneer met de pecannoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.