In samenwerking met:
Amerikaanse Stamppot Dekamarkt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min

Amerikaanse stamppot

Deze Amerikaanse stamppot is een heerlijke variant op de klassieke Hollandse stamppotten. Wij maken hem met zoete aardappelen, pompoen uit de oven en crispy bacon. In combinatie met de geroosterde pecannoten en peterselie is het zeker stamppot die je vaker gaat maken.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept amerikaanse stamppot

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Pel de knoflook. Zet de aardappelen en knoflook in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Meng de pompoenblokjes met olie, de helft van de ahornsiroop en een snufje zout. Verdeel over een ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat en rooster de pompoen 20 min. in de oven. Schep halverwege een keer om.
3
Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pecannoten 4 min., schud regelmatig om. Voeg de overige ahornsiroop toe en haal de pan direct van het vuur. Breng de pecannoten op smaak met zout en zet apart.
4
Plaats de plakjes bacon de laatste 5 min. bij de pompoen in de oven.
5
Giet de zoete aardappelen af en schep in een grote pan. Voeg de pompoenblokjes en roomboter toe en stamp tot een grove stamppot.
6
Hak de blaadjes van de takjes peterselie grof. Serveer de stamppot met de crispy bacon, pecannoten en garneer het gerecht met peterselie.

Tip: vervang voor een vegetarische variant de crispy bacon door geitenkaas.

Tijd voor stamppot!

De dagen zijn korter en de temperaturen dalen, het is tijd voor een heerlijke stamppot! Je kunt kiezen voor een klassieke stamppot als hutspot of zuurkoolstamppot, maar hoe lekker is het om te variëren met ingrediënten? Zo kun je net als bij deze Amerikaanse stamppot van DekaMarkt kiezen voor zoete aardappelen in plaats van kruimige aardappelen. Maak ook eens deze rode kool stamppot met zoete aardappel en rookworst of kies voor deze zoete aardappelstamppot met spinazie.

Kun je niet kiezen tussen de soorten aardappelen? Maak dan eens deze rucolastamppot met geitenkaas en een gehaktbal. Je maakt de stamppot met zowel kruimige als zoete aardappelen. De kruidige smaak van rucola zorgt voor een verrassende twist aan deze stamppot met twee soorten aardappelen!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Hollands
Amerikaans
Soort
Stamppot

Gemaakt door Eatertainment

Delen via