Deze Amerikaanse stamppot is een heerlijke variant op de klassieke Hollandse stamppotten. Wij maken hem met zoete aardappelen, pompoen uit de oven en crispy bacon. In combinatie met de geroosterde pecannoten en peterselie is het zeker stamppot die je vaker gaat maken.
Tip: vervang voor een vegetarische variant de crispy bacon door geitenkaas.
De dagen zijn korter en de temperaturen dalen, het is tijd voor een heerlijke stamppot! Je kunt kiezen voor een klassieke stamppot als hutspot of zuurkoolstamppot, maar hoe lekker is het om te variëren met ingrediënten? Zo kun je net als bij deze Amerikaanse stamppot van DekaMarkt kiezen voor zoete aardappelen in plaats van kruimige aardappelen. Maak ook eens deze rode kool stamppot met zoete aardappel en rookworst of kies voor deze zoete aardappelstamppot met spinazie.
Kun je niet kiezen tussen de soorten aardappelen? Maak dan eens deze rucolastamppot met geitenkaas en een gehaktbal. Je maakt de stamppot met zowel kruimige als zoete aardappelen. De kruidige smaak van rucola zorgt voor een verrassende twist aan deze stamppot met twee soorten aardappelen!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment