Sliptong Picasso Met Ovenfrietjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Sliptong ‘Picasso’ met ovenfrietjes

Wij brengen een oude klassieker terug! Tong Picasso was vooral in de jaren ’60 en ’70 erg populair. Picasso heeft overigens niks te maken met dit kleurrijke gerecht, maar dat maakt het niet minder lekker. Het fruit zorgt voor een verrassende match met de vettige vis.

 

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept sliptong ‘picasso’ met ovenfrietjes

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ovenfrietjes over de bakplaat. Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig.
2
Halveer de citroen en pers een halve citroen uit. Meng de mayonaise met het sap.
3
Snijd de kiwi en aardbeien in blokjes. Halveer de druiven.
4
Breng de sliptongen op smaak met zout en peper. Haal de sliptongen door een diep bord met een laag bloem. Smelt de boter in een grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) en bak hierin de sliptongen in 3 min. per kant goudbruin en gaar. Haal uit de pan. Wikkel voorzichtig in aluminiumfolie om warm te houden.
5
Knijp de andere helft van de citroen uit in de pan, voeg het fruit toe en bak 2 min. Snijd ondertussen de blaadjes van de takjes basilicum in fijne reepjes. Voeg toe aan het fruit in de pan en bak kort mee.
6
Serveer de sliptongen met het fruit, de ovenfrietjes en citroenmayonaise.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Mosterd
  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
AGV
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via