Wij brengen een oude klassieker terug! Tong Picasso was vooral in de jaren ’60 en ’70 erg populair. Picasso heeft overigens niks te maken met dit kleurrijke gerecht, maar dat maakt het niet minder lekker. Het fruit zorgt voor een verrassende match met de vettige vis.
Is sliptong één van jouw favorieten? Probeer ook deze gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst.
Sliptong: de visliefhebbers onder ons likken er waarschijnlijk hun vingers bij af. Maar wat smaakt lekker bij sliptong? Het antwoord daarop is makkelijk, want er is heel veel lekker bij sliptong. Kies bijvoorbeeld voor lekkere (oven)frietjes zoals in dit recept, maar ook krieltjes zijn er ontzettend lekker bij. Verder passen eigenlijk alle gekookte of gegrilde groenten erbij. Kies vooral wat jij lekker vindt!
Het belangrijkste bij het eten van sliptong is dat je goed de graten uit de vis moet halen. Hoe je sliptong eet is als volgt: ‘duw’ voorzichtig met een (vis)mes de zijkanten naar buiten. Hier zitten de graatjes in, dus let hierbij goed op dat alle graten er vanaf zijn. Duw vooral ook niet te hard, want dan is het mogelijk dat je stukken van de vis meeneemt. En dat is natuurlijk zonde! In het midden van de sliptong zit de ruggengraat. Zet vervolgens je mes in het midden op de ruggengraat en schuif de filet voorzichtig van de graat af. Dit doe je ook met de andere kant en vervolgens kan je genieten van de heerlijke vis.
Een sliptong is een kleine, jonge zeetong. Sliptong is vaak niet ouder dan 3 of 4 jaar.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment