Print opties

Sluiten

Speculoos ijstaart met meringue-aardbeien ijs

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Maal de speculooskoekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter in een steelpan. Voeg toe aan de keukenmachine en mix totdat de boter goed gemengd is met de speculoos.
2
Haal het ijs uit de vriezer. Bekleed de taartvorm met twee stukken bakpapier, 1 voor de bodem en 1 voor de zijkant. Verdeel 10 eetlepels van het koekmengsel over de bodem en druk aan. Verdeel 13 grote eetlepels ijs over de koekbodem. Druk aan tot het overal even dik en glad is. Herhaal beide stappen nog 2 keer zodat je 3 lagen van het koekmengsel en 3 lagen ijs hebt. Zet de taartvorm in de vriezer.
3
Klop voor de toefjes meringue het eiwit in stijve pieken met een mixer. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Voeg de volgende eetlepel suiker pas toe als de vorige volledig is opgelost. Mix net zo lang tot je een glanzende meringue hebt en geen suikerkorrels meer voelt. Voeg als laatste de azijn en maïzena toe en mix nog eens 2 min.
4
Giet het meringuebeslag in een spuitzak met een kleine spuitmond. Haal de taart uit de vriezer en spuit kleine toefjes meringue bovenop de taart. Brand deze daarna kort met een brander tot de meringue lichtbruin kleurt en zet direct terug in de vriezer.
5
Schraap met een mes over de onderkant van de reep pure chocolade zodat er krullen ontstaan. Garneer de taart met de chocolade, cranberries, blauwe bessen en bloemen.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.