Print opties

Sluiten

Spelt risotto met paddenstoelen

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd deze grof.
2
Maak de peulen schoon en snijd de oesterzwammen en shiitake in plakken. Meng de paddenstoelen bouillontabletten met het water en roer dit door.
3
Verhit een pan met 3/5 van de olijfolie, bak de ui en knoflook glazig, voeg de spelt en ½ van de rozemarijn toe en roer dit gedurende 2 min. door. Blus af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Laat gedurende 30 min. zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
4
Roer de plantaardige roomkaas door de spelt risotto en breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit ondertussen een pan met water en kook de peulen beetgaar. Giet af.
6
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de oesterzwammen en shiitake goudbruin. Voeg de peulen toe en breng op smaak met peper en zout.
7
Verdeel de spelt risotto over de borden, schep hier de paddenstoelen over en garneer met de rest van de rozemarijn.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.