Spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vega gehaktballetjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vega gehaktballetjes

Stamppot saai? Echt niet! Deze vegetarische spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vegetarische gehaktballen bevat veel smaak en is perfecte winterkost! Maak gebruik van vers vegetarisch gehakt, dan zijn de vega gehaktballen bijna niet van ‘echt’ te onderscheiden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spinaziestamppot met paddenstoelenjus en vega gehaktballetjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en halveer. Breng water aan de kook in een ruime pan en kook de aardappelen in 20 min. gaar.
2
Meng ondertussen het vegetarische gehakt met ei, paneermeel en mosterd. Vorm gehaktballetjes van ca 3 cm doorsnede. Verhit 1/4 van de boter in een pan en bak de gehaktballetjes in 10 min. rondom bruin.
3
Ga ondertussen verder met de jus. Pel en snipper de ui. Snijd de paddenstoelen grof. Verhit 1/4 van de boter in een pan en fruit de ui glazig. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 min. mee. Voeg het water toe met het bouillonblokje en laat inkoken tot een jus.
4
Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de melk en resterende boter tot een gladde puree. Meng de spinazie door de stamppot en breng op smaak met de peper en zout.
5
Serveer de stamppot met de paddenstoelenjus en gehaktballetjes.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Selderij
  • Ei
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via