Stroganoffsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Stroganoffsaus

De naam van deze saus komt van de Russische adellijke familie ‘Stroganoff’. Het is een klassieke saus, die je absoluut eens zelf moet maken. Vol, romig en met een pittige kick. Heerlijk bij rijst en schnitzel, maar ook zeker goed te combineren met aardappel, rundvlees of kip.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept stroganoffsaus

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit deze zacht aan met olie. Snijd de paprika in blokjes en de champignon in plakjes. Voeg de groenten bij de ui en knoflook en bak mee tot de champignons bruin kleuren en de paprika zacht is.
2
Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder, chilipoeder en peterselie toe. Bak dit ongeveer 1 min. mee.
3
Los het bouillonblokje op in het water en voeg dit toe aan de saus. Roer goed door en voeg dan de vieux en crème fraîche toe.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via