Zomers Maaltijdpannetje Met Rundvlees
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Zomers maaltijdpannetje met rundvlees

Dit recept is geïnspireerd op het zonnige Zuid-Afrikaanse gerecht Potjiekos, letterlijk vertaald een ‘potje eten’. Dit maaltijdpannetje vullen we onder andere met rundvlees, sperziebonen, maïs en black eyed bonen. Een ideaal eenpansgerecht voor zomerse avonden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept zomers maaltijdpannetje met rundvlees

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
2u 55min
Totale tijd
3u 10min
Kookmodus
1
Snipper de uien en snijd de pepers fijn.
2
Verhit de olie in een braadpan. Bak de uien, kurkuma, komijn en Spaanse pepers aan. Snijd ondertussen de runderriblappen in blokjes van 3 bij 3 cm. Voeg het vlees toe aan de pan en bak op hoog vuur bruin.
3
Snijd de tomaten in vieren en ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Voeg de laurier, rozemarijnblaadjes, tomaten en de witte wijn toe aan het vlees. Laat het geheel minimaal 2,5 uur garen op laag vuur.
4
Snijd de champignons en aardappels in vieren en de wortels en bleekselderij in plakjes. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Fruit deze aan met wat olie in een aparte pan voor ongeveer 5 min.
5
Voeg na 2,5 uur de groenten samen met de bloemkoolroosjes toe aan de pan met vlees. Laat het geheel nog ongeveer 20 min. doorkoken, totdat de groenten beetgaar zijn.
6
Laat de black eyed beans uitlekken en voegen deze samen met de maïs toe aan het stoofpotje. Breng op smaak met peper en zout. Gaar het geheel nog 5 min. Garneer met een takje verse rozemarijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via