Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de rijstazijn en laat afkoelen.
2
Meng de sojasaus, de helft van de sesamolie en de helft van het sesamzaad. Laat de zalmhaas 10 min. marineren in het mengsel. Haal de zalm uit de marinade en snijd in lange plakken.
3
Breng water aan de kook in een pan en kook de sugar snaps in 3 min. gaar en giet af. Leg vervolgens de helft van de sugar snaps en wakame apart in schaaltjes.
4
Bedek een norivel met de sushirijst en laat 2 cm van de bovenste rand vrij. Vul verder met 1/5 van de zalm, de rest van de sugar snaps en wakame en alfalfa. Rol het norivel strak op en maak de bovenste rand nat en plak vast. Herhaal dit met de rest van de rollen en snijd in plakken van 3 cm met een nat mes.
5
Leg de sushi op een bord en serveer met de resterende sesamolie, wakame en sugar snaps. Maak op smaak met grof zeezout en overig sesamzaad.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.