Sushi met krokant gepaneerde tofu, avocado, ingelegde ui en Japanse mayonaise
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
30 stuks
Ingrediënten
1
Snijd de rode uien in ringen en leg in een schaaltje. Verhit water, azijn en suiker in een steelpan en roer door totdat suiker is opgelost. Giet het mengsel vervolgens over de rode ui en zet apart.
2
Laat de tofu uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit met keukenpapier. Snijd de tofu in plakjes van 1 cm. Meng de sojasaus, sesamolie en gembersiroop en laat de tofu hierin marineren.
3
Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal vervolgens de deksel van de pan, meng de sushirijst met de rijstazijn en laat verder afkoelen.
4
Zet 3 kommen klaar. Klop het ei los in 1 kom, vul 1 kom met bloem en 1 met panko. Haal de tofu eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de panko. Herhaal dit met alle plakjes tofu.
5
Verwarm olie in een pan bak de tofu 3 min. per kant. Laat daarna uitlekken op een stuk keukenpapier. Schil en ontpit de avocado, snijd in plakjes.
6
Leg een norivel op een snijplank en bedek met een laagje rijst. Laat 3 cm van de bovenste rand vrij. Vul verder met de tofu, ingelegde rode ui, avocado, Japanse mayonaise en rol op. Snijd tot slot met een nat mes (geen kartel) in 6 gelijke delen. Herhaal dit voor de overige norivellen.
7
Serveer met sojasaus, wasabi en extra Japanse mayonaise
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.