Tonijnsteak Met Pepersaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis

Tonijnsteak met pepersaus

Gebakken biefstuk met pepersaus is een bekende combinatie, maar wist je dat gebakken tonijn ook perfect combineert met pepersaus? Chef on a Mission laat je zien hoe je à la minute pepersaus maakt in de pan waarin de tonijnsteak gebakken is. 

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier! 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Tonijnsteak met pepersaus

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kneus ½ van de zwarte peperkorrels in een vijzel. Kruid de tonijnsteaks royaal met de gekneusde peper en een beetje zout.
2
Verwarm de oven voor op 60°C. Verwarm de koolzaadolie in een koekenpan en bak de tonijnsteak voor 5 min. Voeg de roomboter toe, laat smelten en blijf de tonijnsteaks bedruipen met boter. Houd de tonijn warm in de voorverwarmde oven.
3
Bak de overige zwarte peperkorrels in het achtergebleven vet. Blus de pan af met de Cognac. Laat snel inkoken en flambeer eventueel zodat de alcohol sneller verdampt.
4
Voeg de kalfsfond/jus de veau toe en laat inkoken tot de dikte van een saus. Dit duurt ongeveer 10 min. Voeg de (kook)room toe en laat 5 min. mee indikken. Zeef de saus en breng op smaak met zout.
5
Roer de groene pepers erdoorheen en zet het vuur uit. Voeg de crème fraîche toe en meng goed. Serveer de tonijnsteak met de pepersaus.

Tip van de chef: als de tonijn gegrild is, kan je het warmhouden in een voorverwarmde oven op 60°C. Zo kan de vis nooit gaar worden, maar blijft het wel warm. 

Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Vis
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Frans
Soort
Vis
Voorkeuren
Bevat vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via