Recept Chef On A Mission2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gegrilde groenten met balsamico en Parmezaanse kaas

Jeroen van Chef on a Mission heeft weer een heerlijk recept voor je! Deze keer gaan we gegrilde groenten maken met verschillende groenten die allemaal hun eigen smaakkarakter hebben. Door de groenten te grillen en aan te maken met balsamico, zout en Parmezaanse kaas heb je alle basissmaken: zoet, zout, bitter, zuur én umami in één gerecht. Dat maakt het altijd weer tot een succes! Makkelijk te maken, mits je goede ingrediënten gebruikt. Jeroen laat graag zien hoe het werkt.  

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Gegrilde groenten met balsamico en Parmezaanse kaas

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verhit de kamado met kolen tot 250°C. Snijd de courgettes in de lengte in zessen en verwijder de zaadkern. Bestrooi met maldonzout. Snijd de aubergine in dikke plakken en bestrooi met maldonzout. Laat de courgette en aubergine 10 min. intrekken.
2
Pof de rode en gele paprika in de hete kolen en verwijder het vel. Maak de bosui en little gem schoon. Snijd de little gem doormidden.
3
Meng de courgette, aubergine, paprika, bosui en little gem in een kom met ½ van de olijfolie. Gril de groenten op de hete kamado op het gietijzeren grillrooster.
4
Haal de groenten van de kamado en verdeel over een groot bord. Besprenkel met de overige olijfolie, balsamicoazijn, zwarte peper en maldonzout. Rasp de oude Parmezaanse kaas erover. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de gegrilde groenten.
Jeroen Van Oijen

Leer koken als je een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef!  

Meer heerlijke gerechten van Jeroen van Oijen 

Ondertussen heeft Jeroen verschillende gerechten op Eatertainment staan. Elk recept is zorgvuldig bedacht, uitgewerkt en gemaakt. Naast deze smaakvolle gegrilde groenten met balsamico heeft hij bijvoorbeeld ook deze makkelijke gegrilde asperges met gerookte boter voor je. De asperges worden knapperig gegrild en vervolgens geserveerd met een zelfgemaakte gerookte boter, wat de rokerige smaak van asperges extra versterkt. Of wat dacht je van deze tom kha gai mosselen? Mosselen zijn altijd een goed idee, maar dankzij deze Thaise twist krijg je een smaakvolle bouillon erbij. Smaakmakers als laos, citroengras, vissaus en limoen zijn onmisbaar in dit recept.  

Naast deze drie heerlijke gerechten vind je nog tal van andere recepten. Van sauzen als een klassieke rode wijnsaus en groene pepersaus tot bijgerechten als authentieke pitabroodjes en pavé de pommes de terre, met de recepten van Jeroen leer je écht koken als een chef!  

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via