Kneus ½ van de zwarte peperkorrels in een vijzel. Kruid de tonijnsteaks royaal met de gekneusde peper en een beetje zout.
2
Verwarm de oven voor op 60°C. Verwarm de koolzaadolie in een koekenpan en bak de tonijnsteak voor 5 min. Voeg de roomboter toe, laat smelten en blijf de tonijnsteaks bedruipen met boter. Houd de tonijn warm in de voorverwarmde oven.
3
Bak de overige zwarte peperkorrels in het achtergebleven vet. Blus de pan af met de Cognac. Laat snel inkoken en flambeer eventueel zodat de alcohol sneller verdampt.
4
Voeg de kalfsfond/jus de veau toe en laat inkoken tot de dikte van een saus. Dit duurt ongeveer 10 min. Voeg de (kook)room toe en laat 5 min. mee indikken. Zeef de saus en breng op smaak met zout.
5
Roer de groene pepers erdoorheen en zet het vuur uit. Voeg de crème fraîche toe en meng goed. Serveer de tonijnsteak met de pepersaus.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.