Authentiek Pitabrood
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Authentieke pitabroodjes

Superlekker met shoarma of falafel, maar vooral erg leuk om zelf te maken! Met dit recept van Jeroen van Oijen maak je de lekkerste, authentieke pitabroodjes.  

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier! 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Authentieke pitabroodjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
1u 45min
Totale tijd
2u 5min
Kookmodus
1
Meng het water, de gist, de suiker en het zout in een kom. Laat 10-15 min. staan tot het een beetje begint te schuimen. Voeg de bloem toe en meng in een keukenmachine tot een deeg.
2
Kneed het deeg op de werkbank kort tot een licht plakkerige bal. Dek af met een vochtige doek en laat 45-60 min. rijzen tot het verdubbeld is in volume.
3
Bestuif het werkblad met wat bloem en snijd het deeg in 6 gelijke stukken van ±85 gr per stuk. Vorm elk stuk tot een bal, bestuif met bloem en laat 10 min. rusten.
4
Druk de ballen met je vingers tot circkels van ongeveer 15 cm doorsnede en laat 10-15 min. rusten.
5
Verwarm ondertussen de oven voor op 240°C en plaats een pizzasteen of omgekeerde bakplaat op het onderste rek. Leg de deegcirkels op bakpapier en bak 5-6 min. in de oven tot ze opbollen en licht kleuren. Haal uit de oven en bewaar in een kom onder een theedoek.

Tip van een chef: deze pitabroodjes zijn heerlijk om te vullen met zelfgemaakte shoarma of zelfgemaakte falafel.

Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via