Pave De Pomme De Terre
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Pavé de pommes de terre

Eén van de culinaire hits op social media is de pavé de pommes de terre, oftewel van die mooi gelaagde aardappelen. Dit recept lijkt nieuw, maar het is eigenlijk al heel oud. Van origine wordt het in de pan gebakken, maar tegenwoordig wordt het ook vaak gefritureerd zoals friet. Het is niet moeilijk te maken wanneer je op de kritische punten let. 

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier! 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Pavé de pommes de terre

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
14u 0min
Totale tijd
14u 30min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen en leg in een kom onder koud water. Schaaf dun op een Japanse mandoline, ongeveer 2 mm dik, en was onder koud stromend water. Droog de plakjes goed met een slacentrifuge en vervolgens tussen theedoek of dikke kwaliteit keukenpapier.
2
Verwarm de oven voor op 250°C. Meng de plakjes aardappel met geklaarde boter en zout in een kom. Bekleed een bakje met bakpapier en stapel de aardappelen zorgvuldig op. Dek af met aluminiumfolie en bak 2 uur in de oven.
3
Haal uit de oven, zet er een tweede bak op en laat onder druk minimaal 4 tot 12 uur inklinken. Dit kan in de koelkast.
4
Snijd de aardappelen in pavé, oftewel in de vorm van een baksteen. Verhit een frituurpan met olie en frituur 5 min. tot bruin en knapperig of verhit een pan met olie en bak 5-7 min. tot bruin en knapperig. Bestrooi voor het serveren met zout.

Tip van een chef: je kan de geklaarde boter ook vervangen door eendenvet of olijfolie. 

Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via