Aguachille
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Aguachile (Mexicaanse ceviche)

Houd jij van ceviche? Probeer dan zeker eens deze Mexicaanse variant gemaakt door Chef on a Mission: aguachile. Aguachile lijkt op de welbekende ceviche, maar is vaak wat pittiger én gemakkelijk te bereiden. Jeroen gaat voor een variant gemaakt van kingfish of zeebaars en maakt de marinade met selderij, komkommer, jalapeño, koriander en limoen.

Dit is een recept van Jeroen van Oijen, oftewel Chef on a Mission. Hij is op zoek naar de essentie van de 100 populairste gerechten ter wereld met bijbehorende technieken en tips. Samen met hem inspireren we jou om te leren koken als een chef en delen we maandelijks zijn lekkerste recepten. Meer weten? Ontdek het hier! 

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Jeroen van Oijen

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Aguachile (Mexicaanse ceviche)

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de selderij grof. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder het vruchtvlees met een lepel. Snijd de jalapeñopepers doormidden, verwijder de pitjes en snijd grof. Snijd de koriander grof (houd 2 takjes over), inclusief de steeltjes.
2
Doe de selderij, komkommer, jalapeño, koriander, 125 ml limoensap en het water in een blender en pureer tot een marinade. Laat 1 uur intrekken in de blender.
3
Zet een fijne zeef boven een kom en giet de inhoud van de blender hierin. Laat dit 20 min. uitlekken. Duw er niets doorheen, want de vloeistof moet helder zijn. Breng op smaak met zout.
4
Pel de sjalot of ui en snijd in dunne ringen. Besprenkel met het overige limoensap om de rauwe scherpte weg te nemen.
5
Snijd de vis in plakjes van ongeveer 4-5 mm dik. Halveer de avocado, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Pluk de blaadjes van de overige takjes koriander en snijd de chilipeper in ringetjes.
6
Verdeel de marinade over diepe borden of ondiepe schaaltjes en verdeel de plakjes vis hierin. Garneer met de avocado, koriander, sjalot en chilipeper en top af met cress.

Tip van een chef: geen kingfish of zeebaars te verkrijgen? Ga voor een andere witte vissoort die enorm vers is. 

Jeroen Van Oijen

Leer koken als een chef!

Heb jij altijd al willen leren koken zoals de echte chefs dat doen? Met Master the Originals duikt Chef on a Mission (Jeroen van Oijen) in 100 populaire recepten van over de hele wereld. Met zijn boek, Masterclasses en Academy leer je de essentie van koken door de gebruikte kooktechnieken, kennis van producten, ideale smaakcombinaties en tips en tricks van professionele koks. Zo ervaar en ontdek jij zelf hoe je kookt als een échte chef! 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via