Verse Basilicum Pappardelle
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Verse basilicum pappardelle

Heb je thuis wel eens pasta gemaakt? Met een pastamachine is dit helemaal niet moeilijk. In deze zelfgemaakte pappardelle is verse basilicum verwerkt. Het ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook nog eens lekker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept verse basilicum pappardelle

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Meng de pastabloem en het zout en leg in een berg op een schoongemaakte werkbank. Maak in het midden een kuiltje waar je de eieren in kunt doen.
2
Tik de eieren kapot in het kuiltje van de bloem. Prik de eidooiers kapot met een vork, voeg de olie toe aan het kuiltje en meng door de eieren heen. Blijf roeren tot er beetje bij beetje bloem opgenomen wordt door het ei. Blijf dit bijna 10 min. herhalen tot alle bloem opgenomen is door de eieren.
3
Zet de pastamachine klaar. Verdeel het pastadeeg in twee gelijke bolletjes. Dek 1 bolletje af met huishoudfolie en zet apart. Draai 1 bol op stand 1 door de pastamachine en haal vervolgens de pasta in volgorde door de pastamachine t/m de 7e stand.
4
Leg de uitgerolde pasta op de werkbank en dek deze af met theedoeken. Herhaal dit proces met de tweede deegbol. Bestrijk 1 deel uitgerolde pastadeeg met een klein beetje water en leg hier de basilicumblaadjes in een leuk patroon op. Zorg dat er afstand zit tussen elk blaadje. Bestrijk het tweede deel uitgerolde pastadeeg ook met een klein beetje water en leg deze met de natte kant op het pastadeeg met basilicumblaadjes.
5
Zet de pastamachine op stand 6 en haal de pasta erdoorheen. Vouw de pasta dubbel en snijd in stroken zodat je mooie pastaslierten krijgt. Kook de pasta in water tot deze drijft. Serveer de verse pasta warm.

Tip! Combineer de verse basilicum pasta met een rucola pesto.

Wat is pappardelle en hoe verschilt het van andere pasta?

Pappardelle is een pastasoort. Het zijn lange én brede linten pasta. Pappardelle is qua vorm weer heel anders dan alle andere pastasoorten. De pasta die er het meest op lijkt is tagliatelle, maar deze slierten zijn een stuk smaller.

Hoe lang moet pappardelle koken?

Verse pappardelle moet je een stuk minder lang koken dan pappardelle uit de supermarkt. Wanneer je zelf pappardelle maakt, moet je de pasta koken totdat het boven drijft. Dit is het teken dat de pasta goed is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via