Print opties

Sluiten

Verse basilicum pappardelle

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Meng de pastabloem en het zout en leg in een berg op een schoongemaakte werkbank. Maak in het midden een kuiltje waar je de eieren in kunt doen.
2
Tik de eieren kapot in het kuiltje van de bloem. Prik de eidooiers kapot met een vork, voeg de olie toe aan het kuiltje en meng door de eieren heen. Blijf roeren tot er beetje bij beetje bloem opgenomen wordt door het ei. Blijf dit bijna 10 min. herhalen tot alle bloem opgenomen is door de eieren.
3
Zet de pastamachine klaar. Verdeel het pastadeeg in twee gelijke bolletjes. Dek 1 bolletje af met huishoudfolie en zet apart. Draai 1 bol op stand 1 door de pastamachine en haal vervolgens de pasta in volgorde door de pastamachine t/m de 7e stand.
4
Leg de uitgerolde pasta op de werkbank en dek deze af met theedoeken. Herhaal dit proces met de tweede deegbol. Bestrijk 1 deel uitgerolde pastadeeg met een klein beetje water en leg hier de basilicumblaadjes in een leuk patroon op. Zorg dat er afstand zit tussen elk blaadje. Bestrijk het tweede deel uitgerolde pastadeeg ook met een klein beetje water en leg deze met de natte kant op het pastadeeg met basilicumblaadjes.
5
Zet de pastamachine op stand 6 en haal de pasta erdoorheen. Vouw de pasta dubbel en snijd in stroken zodat je mooie pastaslierten krijgt. Kook de pasta in water tot deze drijft. Serveer de verse pasta warm.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.