Zandkoekjes met pistachenootjes, citroen en witte chocolade
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Ingrediënten
13 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven op 200°C en laat de boter op kamertemperatuur komen.
2
Hak de witte chocolade en de pistachenootjes grof. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en zet apart.
3
Meng de bloem, suiker, boter, zout, pistache, witte chocolade en de rasp van de citroen in een kom tot een deeg en kneed dit goed door.
4
Maak er een bol van en dek dit af met folie. Leg dit minimaal 20 min. in de koelkast. Dit zorgt er voor dat het deeg niet uit elkaar valt wanneer je dit gaat uitrollen.
5
Bestuif de werkbank en deegroller met bloem. Rol het deeg vervolgens uit tot ongeveer 5 mm dik. Steek het deeg uit met een steekring van 5 cm.
6
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze voor 15 min. goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.