Home Made Kimchi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vlees

Home-made kimchi

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht. Deze gefermenteerde kool met groenten is vol van smaak: pittig, zuur en zoet tegelijk! Kimchi is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld soepen, stoofpotten of een maaltijd uit de wok. Let op: de kimchi moet 2 á 3 weken fermenteren in een weckpot.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden

Recept home-made kimchi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Desinfecteer de hittebestendige weckpot door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.
2
Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de ingrediënten net alsof je een handdoek uitwringt voor ongeveer 10 min. totdat het vocht loslaat.
3
Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpot(ten) iedere dag en begin met proeven na 1,5 week. Als de kimchi op smaak is (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.

Wat is kimchi?

Voor velen zal kimchi niet meteen bekend voorkomen. Een vraag die dan ook vaak wordt gesteld is: wat is kimchi eigenlijk? Het is een bijgerecht uit de Koreaanse keuken. Het is een gepekelde groente. Het wordt ook wel Koreaanse zuurkool genoemd. Verder kun je er alles aan toevoegen naar eigen smaak. Denk aan worteltjes, prei, gember, lente-uitjes en ga zo maar door.

Waar eet je kimchi bij?

In de Koreaanse keuken wordt kimchi bijna aan elke maaltijd toegevoegd. Kimchi is een ideaal bijgerecht om te eten bij salades, stamppot, stoofpotten en vlees in de wok.

Hoe lang kun je kimchi bewaren?

Wil je de kimchi die je over hebt graag bewaren? Dan is er goed nieuws, want kimchi blijft best lang houdbaar! Zolang je het in een goed afgesloten luchtdichte pot doet, kun je het ongeveer 3 maanden in de koelkast bewaren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Chinees
Soort
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via