Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht. Deze gefermenteerde kool met groenten is vol van smaak: pittig, zuur en zoet tegelijk! Kimchi is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld soepen, stoofpotten of een maaltijd uit de wok. Let op: de kimchi moet 2 á 3 weken fermenteren in een weckpot.
Voor velen zal kimchi niet meteen bekend voorkomen. Een vraag die dan ook vaak wordt gesteld is: wat is kimchi eigenlijk? Het is een bijgerecht uit de Koreaanse keuken. Het is een gepekelde groente. Het wordt ook wel Koreaanse zuurkool genoemd. Verder kun je er alles aan toevoegen naar eigen smaak. Denk aan worteltjes, prei, gember, lente-uitjes en ga zo maar door.
In de Koreaanse keuken wordt kimchi bijna aan elke maaltijd toegevoegd. Kimchi is een ideaal bijgerecht om te eten bij salades, stamppot, stoofpotten en vlees in de wok.
Wil je de kimchi die je over hebt graag bewaren? Dan is er goed nieuws, want kimchi blijft best lang houdbaar! Zolang je het in een goed afgesloten luchtdichte pot doet, kun je het ongeveer 3 maanden in de koelkast bewaren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment