Home Made Kimchi
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Home-made kimchi

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Desinfecteer de hittebestendige weckpot door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.
2
Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de ingrediënten net alsof je een handdoek uitwringt voor ongeveer 10 min. totdat het vocht loslaat.
3
Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpot(ten) iedere dag en begin met proeven na 1,5 week. Als de kimchi op smaak is (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Bijgerechten
Cuisine
Chinees
Soort
Groenten
Voorkeuren
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via