Print opties

Sluiten

Home-made kimchi

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
1
Desinfecteer de hittebestendige weckpot door ze te wassen en ongeveer 15 min. te laten stomen/koken in een grote pan met kokend water.
2
Snijd de Chinese kool in grove stukken van 1 bij 2 cm. Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed de ingrediënten net alsof je een handdoek uitwringt voor ongeveer 10 min. totdat het vocht loslaat.
3
Doe de kimchi, wanneer deze vochtig is, in de weckpotten. Sluit de potten goed af en zet deze 2 à 3 weken op een warme en donkere plek. Ontlucht de weckpot(ten) iedere dag en begin met proeven na 1,5 week. Als de kimchi op smaak is (zuur en smaakvol) is, kan deze in de koelkast worden gezet zodat het fermenteren stopt. Serveer de kimchi bij een gerecht naar keuze.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.