muhammara met flatbread
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte Muhammara met flatbread

Muhammara is een heerlijke dip gemaakt van paprika en walnoten. Door de paprika te roosteren krijgt deze een extra lekkere en verse smaak die niet te vergelijken is met kant-en-klaar. Deze gezonde dip staat binnen een handomdraai op tafel. 1 portie is in dit recept goed voor 250 gr.

Tip: Weinig tijd? Kies dan voor geroosterde paprika uit een pot.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte muhammara met flatbread

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika aan de zijkant in en verwijder de zaadlijsten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met ¼ van de olijfolie en helft van het zout.
2
Rooster 30 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika’s wat geblakerd zijn.
3
Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin.
4
Meng ¾ van de walnoten, geroosterde paprika, resterende olie, balsamico azijn, knoflook, cayennepeper, helft van het sap en de rasp van de citroen in een keukenmachine en mix tot een muhammara.
5
Bereid het flatbread volgens de aanwijzing op de verpakking.
6
Schep de muhammara in een kommetje en verdeel de granaatappel pitjes en overige walnoten over het geheel.
7
Maak af met de overgebleven rasp van de citroen en serveer met de flatbread.

Wat is muhammara?

Muhammara is een dip uit het Midden-Oosten, met name populair in Syrië en Libanon. Het wordt gemaakt van geroosterde paprika’s, walnoten, broodkruimels, olijfolie, granaatappel en kruiden. Muhammara heeft een rijke, hartige smaak en wordt vaak geserveerd als aperitief, dip of als onderdeel van een mezze-plateau.

Hoe lang kun je zelfgemaakte muhammara bewaren?

Je kunt zelfgemaakte muhammara ongeveer 3 tot 5 dagen bewaren in een luchtdichte container in de koelkast. Zorg ervoor dat je de muhammara altijd koel bewaart.

Is muhammara veganistisch?

In de meeste gevallen is muhammara veganistisch, maar het is altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren omdat de exacte samenstelling van het recept kan variëren. De meeste traditionele muhammara-recepten zijn veganistisch, omdat de dip voornamelijk wordt gemaakt van geroosterde paprika’s, walnoten, broodkruimels, olijfolie en granaatappelmelasse. Er zijn echter enkele variaties waarbij yoghurt of kaas worden toegevoegd, dus het is altijd het beste om de ingrediënten te controleren om er zeker van te zijn dat het veganistisch is.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?