muhammara met flatbread
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Zelfgemaakte Muhammara met flatbread

Muhammara is een heerlijke dip gemaakt van paprika en walnoten. Door de paprika te roosteren krijgt deze een extra lekkere en verse smaak die niet te vergelijken is met kant-en-klaar. Deze gezonde dip staat binnen een handomdraai op tafel. 1 portie is in dit recept goed voor 250 gr.

Tip: Weinig tijd? Kies dan voor geroosterde paprika uit een pot.

Mijn menu planner

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte muhammara met flatbread

Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika aan de zijkant in en verwijder de zaadlijsten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met ¼ van de olijfolie en helft van het zout.
2
Rooster 30 min. in de voorverwarmde oven tot de paprika’s wat geblakerd zijn.
3
Rooster de walnoten in een droge pan goudbruin.
4
Meng ¾ van de walnoten, geroosterde paprika, resterende olie, balsamico azijn, knoflook, cayennepeper, helft van het sap en de rasp van de citroen in een keukenmachine en mix tot een muhammara.
5
Bereid het flatbread volgens de aanwijzing op de verpakking.
6
Schep de muhammara in een kommetje en verdeel de granaatappel pitjes en overige walnoten over het geheel.
7
Maak af met de overgebleven rasp van de citroen en serveer met de flatbread.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Melk
  • Gluten
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?